Lapsille tempaistiin Vasuista vauhtia

Viime torstaina järjestettiin varhaiskasvatuksen ja yhteistyökumppaneiden kesken urheilukentällä yhteinen puuhapäivä varhaiskasvatuksen lapsille.

Torstaina urheilukenttä täyttyi iloisella tunnelmalla, kun kentälle kokoontui toistasataa varhaiskasvatuksen piirissä olevaa lasta aikuisineen. Mukana olivat niin päiväkoti Hoijakan ja Muksuteekin väki, Ruotasen ryhmäperhepäivähoidon lapset kuin kaksi perhepäivähoitajaakin lapsineen.

Tapahtumapäivä liittyi valtakunnalliseen Vasuista vauhtia –teemaviikkoon, joka oli viime viikolla. Teemana oli tänä vuonna ”Jokaisen lapsen oikeus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen”.

Valtakunnallisen tapahtuman avulla halutaan kannustaa varhaiskasvatuksen toimijoita jatkuvaan ja suunnitelmalliseen varhaiskasvatustyöhön. Sen tarkoituksena on myös jakaa paikallisesti kerättyjä ideoita ja ajatuksia toimintaan sekä jatkaa varhaiskasvatuksen kehittämistä yhdessä.

– Vähän vastaavanlainen lasten liikuntapäivä järjestettiin urheilukentällä neljä vuotta sitten, sitä ideoitiin yhdessä Hoijakan päiväkodin silloisen johtaja Sirpa Rytkösen kanssa, päiväkoti Muksuteekin johtajana sekä ryhmäperhepäivähoidon ja hoitajien kotona tapahtuvan perhepäivähoidon esimies Hilkka Maliniemi kertoo.

Tämänvuotista tempausta hän alkoi ideoimaan viime keväänä silloin Hoijakan ”nokkamiehenä” toimineen Jaana Remeksen kanssa.

Pehkosen Markoa liikuntatoimesta pyydettiin mukaan, että saataisiin myös urheilupuolta esiin. Ajatus oli järjestää jonkinlainen liikuntapäivä alkusyksylle, Hilkka kertoo.

Katja Malila aloitti huhtikuussa Hoijakan johtajana, ja tapahtuma alkoi muotoutua elokuussa Hilkan, Katjan ja Markon ideariihessä.

Monenlaista ajatusta olikin ideariihen läpi saatu puitua, siitä osoituksena oli urheilukenttä saatu täyteen eri yhteistyökumppaneiden pitämiä erilaisia toiminta- ja tehtävärasteja.

  Eri pisteillä lapset pääsevät vuoron perään tekemään itse, tai tutustumaan erilaisiin makuihin, soittimiin tai puulajeihin, Hilkka sanoi.

Välillä pisteillä sai tietoa erilaisista asioista kuten hälytysajoneuvoista tai puulajeista katsellen, tai juureksia ja marjoja maistellen. Toisilla pisteillä tekeminen oli pääosassa, kuten pomppulinnassa tai korkeushypyssä.

Mukana tapahtuman järjestämisessä olivat Pyhäjärven kaupungin liikuntatoimi ja nuorisotoimi, Jokilaaksojen musiikkiopisto, Jokilaaksojen pelastuslaitos, Pyhäjärven 4H-yhdistys, MLL, Martat, Pyhäjärven Liikkujat, SPR, Eläinpalvelut Hanta Halonen, taikuri Jarmo Eronen, Mauri ja Irja Lehtinen Kiri-koirineen sekä Kepa-kettu ja Nappi-pelle.

 

Pääkuva: Viime torstaina tempaistiin urheilukentällä Vasusta vauhtia varhaiskasvatukseen. Paikalla oli muun muassa Kaisa Tapaninaho Pyhäjärven Martoista maistattamassa kauden marjoja ja juureksia. Punaherukat maistuivat myös Leeville, 2, ja Annalle, 4 vuotta. 

Katso alta  video  ja kuvagalleria tapahtumasta!