Koronaa Ppky Selänteen alueella – kuntakohtaiset tiedot annetaan vasta viidestä tartunnasta

Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen alueella on todettu muutama laboratoriovarmistettu koronatautitapaus, kuntayhtymän johtaja Tuomas Aikkila tiedotti tänään aamupäivällä. Sairastuneet ovat eristetty. Altistuneiden kartoitustyö on aloitettu välittömästi ja myös heidät laitetaan karanteeniin.

– En voi kertoa enempää yksityisyyden suojaan vedoten. Tartunnanjäljitystä tehdään sairaanhoitopiirin ja THL:n ohjeiden mukaan ja altistuneille ilmoitetaan ja ohjataan karanteeniin ja tarvittaessa näytteenottoon, kommentoi Ppky Selänteen tartuntataudeista vastaava lääkäri Marja-Riitta Knaappila.

Muuta tiedotettavaa meillä ei ole aamuisen tiedotteen lisäksi. Paikkakuntakohtaisia tietoja annamme THL:n linjauksen mukaisesti eli sitten kun paikkakunnalla on vähintään 5 tartuntaa, Ppky Selänteen johtaja Tuomas Aikkila tarkentaa.

 

Lisätty kello 11.30 Marja-Riitta Knaappilan kommentti.

Lisätty kello 12.30 Tuomas Aikkilan kommentti, otsikkoon lisätty tieto tiedotuslinjasta.

Korjattu 13.5. kello 10.05 Tuomas Aikkilan pyynnöstä sanamuoto sairastuneiden osalta, he eivät ole karanteenissa vaan eristetty.

 

Pyhäjärven Sanomat seuraa tilannetta ja päivitämme lisätietoja heti kun niitä on saatavilla.

Mirka Kauranen

Kuvituskuva: Jaana Salo