Kaupunki aloitti yt-neuvottelut

Pyhäjärven kaupunki päätti maanantaina aloittaa yt-neuvottelut henkilöstölleen. Yhteistoimintamenettelyn syyt ovat koronapandemian aiheuttamissa kaupungin palvelujen sulkemisissa ja rajoituksissa ja sen myötä työvoiman tarpeen vähenemisessä. Kaupungin palveluja on rajoitettu ja suljettu tartuntatautilain nojalla.

– Kaupunki nojaa työnantajana asiantuntijoiden lausuntoihin, esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on arvioinut että poikkeusolot tulevat jatkumaan merkittävästi pitempään kuin 13.4., johon saakka ne tällä hetkellä ovat voimassa, kaupunginjohtaja Henrik Kiviniemi kertoi. Palvelujen rajoitukset ja sulkemiset vähentävät kaupungin työvoiman tarvetta, oletettavasti hyvinkin pitkään, joten kaupunki on aloittanut yt-neuvottelut pikaisella aikataululla.

– Yt-neuvotteluissa ei ole kyse taloudellisista syistä vaan pelkästään tuotannollisista syistä sekä toimenpiteistä tartuntojen riskien pienentämiseksi koronan vuoksi, Kiviniemi selostaa syitä. – Yt-neuvottelut koskevat koko kaupungin henkilöstöä. Tänään aloitettavissa neuvotteluissa lähdetään kuitenkin kartoittamaan kaupungin ydintoimintoja, joissa toimivia henkilöitä tullaan tarvitsemaan myös poikkeusolojen aikana, Kiviniemi kertoi eilen tiistaina ennen lehtemme painoon lähtöä. (MK)

Tarkennus 25.3.2020 klo 18: Kaupunki ei esitä käynnistyvissä yt-neuvotteluissa irtisanomisia, vaan esillä ovat lomautukset.