Koulut menivät kiinni Pyhäjärvelläkin

Maanantaina Keskuskoululla oli tavallista hiljaisempaa. Kuudesluokkalaiset Peppi Kinnunen, Milla Pehkonen ja Heidi Aho odottivat koulukyytejä koulupäivän jälkeen.

Tytöt kertoivat seuranneensa uutisointia koronaviruksesta. Virukseen varautuminen oli jo maanantaihin mennessä aiheuttanut muutoksia toimintaan koululla.

– Kouluun ei tänään tullut oppilaita niin paljon. Meidän luokalla oli vain yhdeksän oppilasta, Heidi sanoi.

– Käsihygieniaan on puututtu oikein kunnolla ja sitä on korostettu, Peppi kertoi.

Mahdollisen koulun sulkemisen osalta, koululaiset olivat rauhallisin mielin.

– Sitten pitää elää sen mukaan, Peppi pohti.

Koulutehtävien arveltiin sujuvan kotonakin.

– Jos ei ole motivaatiota niin iskä ja äiti vahtii, Heidi tuumasi.

– Eniten harmittaa se jos ei näe kavereita, Milla arveli.

Suomen hallitus linjasi maanantaina, että koulujen, oppilaitosten, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään. Opetus ja ohjaus järjestetään poikkeuksellisin opetusjärjestelyin. Uudet järjestelyt tulivat voimaan tänään ja ovat voimassa 13. huhtikuuta saakka.

– Tässä täytyy rauhallisin mielin olla asian suhteen. Wilman kautta tulee tarkempaa tietoa siitä, miten toimitaan, Ikosen koulun rehtori Maria-Leena Mehtälä kommentoi asiaa tiistaiaamuna.

Hallitus linjasi myös, että poikkeuksellisesti niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla, järjestetään koulussa esiopetusta sekä perusopetuksen 1-3 luokkien lähiopetusta. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin.

– Pyhäjärvellä toimitaan tässäkin suhteessa valtion ohjeistuksen mukaan, Mehtälä vahvisti.

Teksti ja kuva: Jaana Salo