Kaupunki ja ViVa-hanke koordinoivat asiointiapua riskiryhmille

Pyhäjärven kaupunki tiedotti keskiviikkona aloittavansa vapaaehtoistoiminnan koordinoinnin yhdessä Virtaa vapaaehtoisuudesta -hankkeen kanssa. Yli 70-vuotiaiden ja muiden riskiryhmään kuuluvien suositellaan tällä hetkellä välttävän kontakteja muihin ihmisiin koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Kaupungin ja ViVa-hankkeen koordinoimalla asiointiavulla halutaan turvata heidän kotona pärjäämistään. Virtaa vapaaehtoisuudesta hankkeen työntekijät välittävät vapaaehtoisia avuksi yli 70 -vuotiaiden ja muiden riskiryhmäläisten välttämättömiin asiointeihin. Vapaaehtoisvoimin järjestettävä palvelu on tarkoitettu heille, jotka eivät oman lähipiirinsä avulla saa välttämättömiä ostoksiaan tehtyä.

Vapaaehtoiset eivät välitä maksuja asiakkaan ja ostopaikan välillä. Asiakkaan tulee itse sopia ostopaikan kanssa maksutavasta. Kuljetuspalvelu ei maksa avun tarvitsijalle mitään.

Vapaaehtoisen auttajan on oltava itse terve, ja hänelle annetaan työhön kirjallinen ohjeistus. Vapaaehtoistyöstä ei makseta korvausta.

Halutessasi vapaaehtoiseksi, tarvitset auton ja ajokortin, jos avun tarvitsija on sivukylällä. Myös keskuksessa jalkaisin tehtävälle asiointiavulle on tarvetta.

Facebookiin on perustettu Pyhäjärven koronatalkoot-ryhmä, jossa vapaaehtoiset voivat ilmoittautua auttajiksi. Vapaaehtoiseksi pääsee myös soittamalla numeroon 044 235 83 73 arkisin klo 9-16 välillä.

Mikäli taas olet itse asiointiavun tarpeessa, voit soittaa numeroon 044 235 83 73 arkisin klo 9-16, jolloin yhteystietosi välitetään vapaaehtoistyöntekijälle.

 

Mirka Kauranen