Tarjolla työtä monelta alalta

Työ 2020 –messut kokosivat Pyhäjärven keskuskoulun liikuntasaliin 23 näytteilleasettajaa. Esillä oli paikallisten yritysten, yhdistysten, julkisen sektorin ja alueen oppilaitosten lisäksi suuria työnantajia kauempaakin.

 

Future Savo -vetovoimahanke markkinoi Savon seudun työpaikkoja yhteisvoimin.

– Tämä on Pohjois-Savon liiton  suurin hanke, jota Iisalmi hallinnoi. Monilla aloilla on työvoimapula ja osaavaa työvoimaa tarvitaan, projektipäällikkö Jukka Vattukallio kertoi.

Työvoimapulaa on etenkin sote-alalla sekä teknisillä ja teknologia-aloilla.

– Keski-Savon alueella on avoinna 312 työpaikkaa ja 26 tutkintoon tähtäävää työvoimakoulutusta. Jos on joku koulutus pohjalla, työvoimakoulutuksen kautta saa nopeasti uuden ammatin ja pääsee töihin, projektipäällikkö Marianne Lindroth vinkkasi.

Ppky Selänteessä tarvitaan suuri määrä kesätyöntekijöitä.

– Pääsääntöisesti tarvitsemme lähihoitajia, sairaanhoitajia ja opiskelijoita, kotihoidon oppilasvastaava Satu Kivelä selosti.

– Opiskelijoita otamme mielellään. Niistä tulee hyviä työntekijöitä, kun ovat jo opiskeluaikana harjoitelleet meillä, varahenkilöstöpankin esimies Ulla Muhonen kertoi.

– Yli 50 työhakemusta on jo tullut kesäsijaisuuksiin terveys- ja vanhuspuolelle ja lisää tarvitaan, hän jatkoi.

Pyhännän Maustajan henkilöstöpäällikkö Jari Partanen esitteli elintarvikealan työmahdollisuuksia Pyhännällä.

– Tiettyihin hommiin olisi koko aika kysyntää, kuten laitosmiehet, kunnossapitoasentajat ja huoltomiehet. Tekniikasta kiinnostuneita pikku remppahommiin päteviä kavereita ei tahdo löytyä. Toinen haaste on, kun haetaan tuotekehityspuolelle elintarviketieteiden maistereita ja insinöörejä. Maustaja ei tee suoraa kuluttajakauppaa, joten yritys ei ole tuttu kuluttajille eikä siten potentiaalisille työntekijöillekään. Yrityksellä on kuitenkin liki 20 miljoonan euron liikevaihto. Maustaja valmistaa 450 eri tuotenimikettä.

Maustajalla on vajaat 90 työntekijää, joten kesäsijaisuuksiakin avautuu lukuisia.

– Tyypillisesti meillä on ollut 25–30 kesätyöntekijää. Keväällä aletaan valmistautua kesäsesonkiin ja syksyllä joulukauteen, joten tarjolla on myös pidennettyä kesätyötä pääsiäisestä loka-marraskuulle, Jari kuvaili.

Otanmäen Skoda Transtechin tehtaalla käy pian kova kuhina Tampereen ratikkatilausten ansiosta. Yrityksen näkymät ovat valoisat, koska Transtechilta on tilauksessa myös Helsingin Raide-Jokeri ja suuria Keski-Euroopan raidekalustohankintoja.

– Tällä hetkellä Transtechilla työskentelee noin viisisataa työntekijää. Puolentoista vuoden sisällä tarvitaan 250 työntekijää lisää. Metallialan väen lisäksi isoon porukkaan tarvitaan monenlaista osaajaa, kuten LVI- ja sähköpuolen ammattilaisia. Töitä riittää näillä näkymin ainakin vuoteen 2026 saakka, Skoda Transtech Oy:n henkilöstöpäällikkö Asko Saastamoinen arvioi.

Otanmäelle on Pyhäjärveltä matkaa himpun verran yli 100 kilometriä.

– Tunti kymmenen minuuttia kesti ajaa tehtaalta tänne Pyhäjärvelle tässä säässä. Otanmäellä on myös paljon asuntoja vapaana, Asko vinkkasi.

Lukion osastolla sai näkyville ajatuksiaan siitä, mitä hyvää on Pyhäjärven lukiossa. Valokankaalle nousi päivän kuluessa monenlaisia asioita, kuten Harrasteakatemia, oppikirjakirjasto, kaverit, yksilöllinen opetus, mukavat opettajat ja ryhmähenki.

– Kahdeksasluokkalaisia on käynyt kyselemässä lukio-opiskelusta. Messuilla mukanaolo tuo näkyvyyttä ja laskee kynnystä tulla kysymään mielen päällä olevia asioita, rehtori Tuija Vanha-aho pohti.

Keskipiste-Leaderin osastolla kysyttiin nuorilta, mitä nuoriin liittyviä asioita he kehittäisivät Pyhäjärvellä.

– Keräämme tietoa tulevan ohjelmakauden valmistelun evästykseksi, hankeaktivaattori Anu Suotula selosti.

Nuoret nostivat tärkeimmiksi nuoriin liittyvien asioiden kehittämiskohdiksi viihtyvyyden ja hyvinvoinnin kehittämisen. Pisteitä saivat myös nuorten yrittäjyyden edistäminen, nuorten vaikutusmahdollisuuksien lisääminen ja kansainvälistyminen.

Kahdeksasluokkalaiset osallistuivat tapahtuman järjestämiseen. Kahdeksannen ja yhdeksännen luokan oppilaille annettiin tapahtumaan liittyviä tehtäviä.

– Jokaisesta yrityksestä oli joku kysymys ja jokainen nuori etsi vastauksen kahteen kysymykseen. Kysymyslomake toimi hyvänä lähestymistapana. Seitsemäsluokkalaisetkin olivat aktiivisia, vaikka messuille osallistuminen ei ollut heille pakollista. Osa oli löytänyt kesätöitäkin, yläkoulun opo Hanna Pötsönen iloitsi.

– Oppilaat pääsevät tällaisessa projektissa osoittamaan muutakin osaamista kuin koulukkaana. Joku voi olla hyvä vaikka asiakaspalvelussa, yläkoulun rehtori Anja Nilivaara totesi.

Jaana Salo