Honkavuorelle valmistui uusi silta

Honkavuoren ulkoilualuetta on kehitetty vuosien aikana aktiivisesti ja viimeisimpänä lähtö- ja maalialueen läheisyyteen on valmistunut uusi silta. Sen yli ja ali tullaan hiihtämään jo maaliskuun lopulla Pyhäjärven Suomen Cupissa, mutta erityisesti se on tehty ensi kauden SM-hiihtoja silmällä pitäen.

– Sillan ansiosta SM-hiihtojen sprinttiradalla hiihtäjät ovat vain 2–4 sekuntia katsojien näkymättömissä. Myös TV pystyy nyt tekemään mahdollisimman pienillä kaapelin vedoilla kaikki systeeminsä, kertoo yhtenä siltaprojektia vetämässä ollut Jarkko Huttunen.

Sillan runko kasattiin valmiiksi Pikapajalla, josta se siirrettiin kokonaisena Honkavuorelle.

– Suunnitelmat menivät kahdesti uusiksi, sillä meinasimme tehdä sillasta aluksi liian huteran. Kaikki on laskettu rakennusinsinöörien toimesta. Nyt siitä voi ajaa latukoneella yli mennen tullen, kiteyttää siltaprojektissa mukana ollut Juhani Kalanen.

Sillan kokoaminen Pikapajalla kesti 17 tuntia. Paikalleen asentamisen jälkeen meni vielä muutama päivä, kun siltaan asennettiin kansi ja kaiteet.

– Namon porukka pulttaili kannen kiinni. Yhteensä teimme urakan kuuteen mieheen, Jarkko kertaa.

Seuraavaksi silta lumetetaan, jonka jälkeen se on käyttövalmis.

– Laitamme sillan päälle lumitykin ja lumetamme rinteet. Maa on painunut sillan molemmilta puolilta, joten tykitämme ladun samalle tasolle kuin silta. Viikon päästä siitä on tarkoitus ajaa latukoneella, Huttunen linjaa projektin viimeisiä vaiheita.

Uusi silta tulee olemaan hiihdon lisäksi käytössä myös kesäisin – vaihtoehtoja sen käytölle on useita.

Honkavuorelle on uusittu myös valaistusta, joka on sillan ohella osa Leader –hanketta.

– Valaistus on aika hyvällä mallilla, mutta sitä ei saada valmiiksi vielä tämän talven aikana. Nyt valmiina on noin puolet urakasta, Huttunen toteaa.