Ylioppilaskokelaat kannettiin ulos

Pyhäjärven lukiossa vaalittiin kouluperinteitä loppuviikolla. Torstaina vietettiin penkinpainajaisia, eli ylioppilaskokelaiden viimeistä koulupäivää. Perinteinen penkkariajelu kuorma-auton lavalla alkoi jo aamulla, kun abiturientit vierailivat alakoululla ja päiväkodeissa jakamassa makeisia. Seremoniat jatkuivat penkkarijuhlassa koululla ja iltapäivällä abit sitten kannettiin ulos. Penkkariajelulla abit kiertelivät Pyhäsalmessa.

 

Abiturientit siirtyivät penkkariseremonioissa lukulomalle. Päiväkoulu päättyi ja alkoi opiskelu.

Kaikki ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat eivät suorita kaikkia aineita kerralla. Nyt 23 kokelaalla on mahdollisuus hankkia valkolakki Pyhäjärven lukiosta.

Ylioppilaskirjoitukset alkavat 10. maaliskuuta äidinkielen kokeella.

Penkinpainajaispäivän juhlassa Keskuskoulun salissa katseltiin muun muassa abielokuva. Sen juonena oli rahapula: abiturienttien tili oli päässyt miinukselle ja suunniteltiin keinoja hankkia rahaa aina pankin ryöstämistä myöten. Kuitenkin lopulta selvisi, että oli katsottu väärän tilin saldo, oikeasti rahaa olikin ja abit pääsivät risteilylle.

Oikeastikin Pyhäjärven abit risteilivät viikonloppuna. Penkkaripäivän illalla he juhlivat Väentuvalla. Iltatapahtumaan kutsuttiin opettajatkin.

Kirsi Haapea