Lumilajit liikuttavat taas Honkavuorella

Viime vuonna ensiesiintymisensä Pyhäjärvellä tehnyt Lumilajit liikuttavat – Lasten Lumipäivät -tapahtuma järjestetään toistamiseen Honkavuorella 18.–19. helmikuuta.

Tiistai-iltana vietetään kaikille avointa Lumipäivien iltatapahtumaa.

– Saimme rustattua Hiihtoliiton kanssa ajankohdan Lasten kulttuuriviikolle ja niinpä iltajuhla on osa kulttuuriviikkoa ja se järjestetään yhdessä kaupungin kulttuuritoimen kanssa. Odotamme iltatapahtumaan enemmän pikkuväkeä, joten paikalla on oikea Muumipeikko ja Pikkumyy Naantalista. Tarjolla on myös mönkijäajelua ja tutustumaan pääsee myös Pohti SkiTeamin voitelurekkaan, josta voi saada kenties voiteluvinkkejä, Pyhäjärven tapahtuman vastaava ja Ikosen koulun rehtori Maria-Leena Mehtälä vinkkaa.

Ikosen koulun ja Pyhäjärven kaupungin kulttuuritoimen ohella Lasten Lumipäiviä ovat järjestämässä myös Pyhäjärven Pohti, Lamminahon Ahto sekä Suomen Hiihtoliitto.

– Saamme Hiihtoliitolta tänäkin vuonna tarvittavan rekvisiitan tapahtumaan.

Lumipäivillä pyhäjärviset alakoululaiset saavat jälleen tilaisuuden tutustua erilaisiin lajeihin, joita voi harrastaa sukset jalassa.

– Osa lapsista ei välttämättä harrasta hiihtoa. Tapahtuman tavoitteena on, että lapset innostuisivat liikkumaan suksilla, sanoo Mehtälä.

Lajivalikoimassa ovat tänä vuonna mäenlasku, suksicross, tarkkuusheitto ja pallopeli.

Kuten edellisvuonna, myös tällä kertaa koululaiset vierailevat Honkavuorella koulupäivän aikana joko tiistaina tai keskiviikkona.

Myös esikoululaiset on huomioitu Lasten Lumipäivien aikaan. He vierailevat myös Honkavuorella, mutta heille toimintaa tarjoaa metsäpolun merkeissä Pyhäjärven 4H-yhdistys.

 

Vuoden 2019 Lumilajit liikuttavat – Lasten Lumipäivät -tapahtuma Pyhäjärvellä keräsi suurta kiitosta.

– Erityisesti iltatapahtumaa kiiteltiin. Hiihtoliitossa oltiin sitä mieltä, että se oli meillä koko kauden paras. Sieltä myös todettiin, että koska teillä oli näin iso tapahtuma nyt, niin saatte varmasti tapahtuman myös ensi talvelle.

Mehtälä toivoo, että tällekin vuodelle saataisiin Lumipäivien ajaksi hyvä sää.

– Tätä tapahtumaa on kiva järjestää kulttuuritoimen kanssa ja tehdä iltatapahtuma yhdessä. Olemme saaneet tapahtumaan ohjaajiksi yläkoululaisia, muutaman opettajan sekä porukkaa nuorisotoimesta, tapahtumavastaava iloitsee.

 

Lumilajit Liikuttavat on osa Pyhäjärvellä kaksi viikkoa kestäviä Lasten Kulttuuriviikkoja.

Kulttuuriviikkojen tapahtumat alkoivat Raamatturetkellä maanantaina 10. helmikuuta ja päättyvät 23. päivä sunnuntaina koko perheen laskiaistapahtumaan Pellikkaan.

Ohjelmassa on myös esimerkiksi Wibit – vesihuvipuistorataa uimahallilla, tietokonepelilanit Keskuskoululla sekä tanssi- ja konserttitapahtumia.