Talouden sopeuttamistoimille taas aikalisä

Ppky Selänteen kuntayhtymähallitus kokoontui tiistaiaamuna käsittelemään uudelleen edellisessä kokouksessa pöydälle jätettyä esitystä yt-neuvottelujen käynnistämisestä.

Kokousten välissä Haapajärven valtuuston ryhmäpuheenjohtajat laativat kannanoton, jossa ilmaisivat, että Haapajärvelle tullaankin rakentamaan uusia tiloja terveyskeskukseen. Haapajärven valtuusto on iltakoulussaan 20.1. linjannut, että talouden tasapainottamissuunnitelmaa ja palvelurakenneuudistusta ei hyväksytäkään.

Tasapainottamissuunnitelmassa kaavailtiin esimerkiksi akuuttivuodeosaston palvelujen keskittämistä Pyhäjärvelle. Nyt vuodeosastopalvelut halutaankin säilyttää myös Haapajärvellä ja siellä oltaisiin valmiita rakentamaan vuodeosastopaikkoja myös Reisjärven tarpeet huomioiden.

Haapajärven suunnanmuutos on ristiriidassa Ppky Selänteen kuntien yhdessä valmisteleman talouden tasapainottamissuunnitelman kanssa, joten oli odotettavissa, että talouden sopeuttamistoimien käynnistämistä koskevien yt-neuvottelujen aloittamisesta ei päästä yksimielisyyteen.

– Yhtymähallitus päätti asiasta äänin 5–3. Vain kolme oli minun esitykseni kannalla, kuntayhtymäjohtaja Tuomas Aikkila kertoo.

Yhtymähallitus päätti, että kuntayhtymän sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutuotannon henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut talouden sopeuttamistoimien ja pysyvien kustannussäästöjen toteuttamiseksi eivät ala vielä, vaan asia palautetaan valmisteluun uudestaan.

– Kunhan muutama päivä menee, katsomme puheenjohtajiston kanssa, miten asian kanssa edetään, Aikkila toteaa.

Jaana Salo