SM-hiihdot polkaistaan käyntiin

Tämän talven SM-hiihtojen ensimmäinen osio hiihdetään tulevan viikonlopun aikana Vaasan lähellä Vöyrissä. Kisojen ohjelmassa ovat perjantain parisprintit, lauantain naisten 10 kilometrin ja miesten 15 kilometrin kilpailut sekä päätteeksi sprintit sunnuntaina.

Pohti SkiTeam lähtee parisprinttiin puolustamaan viime talven SM-hopeasijaa. Sprintissä Joni Mäki oli viime vuonna kolmas.

Jos kaikki hiihtäjät ovat terveinä ja hyvässä iskussa, niin jopa kahdella Pohti SkiTeamin joukkueella on mahdollisuus taistella perjantain parisprintissä mitaleista tai ainakin sijoittumisesta kuuden sakkiin.

Puijon HS maajoukkuemiehineen on selvä ykkössuosikki.

Muita kovia pareja löytyy ainakin Jämiltä, raisiolaiselta Ski Team 105:ltä ja Ilmajoelta.

Pohti SkiTeamin lopulliset joukkueet nimetään vasta torstaina kisapaikalla. Joni Mäen paikka ykkösparissa on selvä, jos hän on täysin terve. Hänellä on ollut viime viikkoina pientä alavireisyyttä vuodenvaihteen sairastelun jälkeen. Jonin pari valitaan ryhmästä Joel Ikonen, Heikki Korpela, Juuso Haarala.

Kolmosparissa hiihtävät Iiro-Mikko Harju ja Juho Halonen, Roope Haapakangas on varalla.

 

Lauantain 15 kilometrillä on mukana kaikkiaan yhdeksän SkiTeamin hiihtäjää. Edellä mainittujen lisäksi kisaan starttaavat Juuso Mäkelä ja Miikka Kinnunen. Sprintin hiihtävät kaikki muut paitsi Juho Halonen.

Vastaava SM-hiihto järjestetään ensi vuonna näin tammi–helmikuun vaihteessa meillä Pyhäjärvellä.

Kilpailu on samalla viimeinen katsastus Saksan Oberstdorfissa hiihdettäviin MM-hiihtoihin.

SM-hiihtojen lajivalikoima päätetään ennen kesää.

Kisojen järjestäjäorganisaatiosta lähtee eri osa-alueiden vastuuhenkilöitä Vöyriin tutustumaan kisajärjestelyihin.

Pohti SkiTeamin fanibussi starttaa Vöyriin lauantaiaamuna.