Suloisia lasten esityksiä

Yksi- ja kaksivuotiaat pikkutontut ja kymmenet muut lapset esiintyivät hellyttävästi Jokilaaksojen Musiikkiopiston Pyhäjärven joulukonsertissa pääkirkossa torstaina.

Jouluinen kirkkokonsertti oli nimeltään Joulupuu on rakennettu.
Konsertti alkoi ja päättyi Adolphe Adamin joululaululla Oi jouluyö. 

Valtteri Lapinoja soitti sen avausnumerona trumpetilla ja Leenamaija Lapinoja säesti uruilla. Loppulauluna Adamin kappaleen esitti Aurora Finnilä.

Pienet muskarilaiset esiintyivät iloisina tonttuina. Nuorimmat keikkuivat äitiensä ja isiensä sylissä kansanlaulussa Tonttu lähti matkaan. Kolmevuotiaat lauloivat ja leikkivät ihan itse Tonttupolkan, 4- ja 5-vuotiaat kertoivat Tontun puuhista. Kantelemuskarilaiset näppäilivät pieniä soittimiaan otsikolla Tonttu tässä soittelee.

Esitysten jälkeen muskarilaiset saivat ohjaajaltaan Satu Pikkaraiselta pienet joulukuoret, joissa oli kuusenkoristeeksi sopiva lahja. Satukin sai pikkupaketteja oppilailtaan.

Joulukonsertti esitteli myös solistisien oppilaiden taitoja, sekä laulun että eri instrumenttien opiskelijat esittivät jouluista musiikkia. 

Aurora Finnilän lisäksi laulunumeroita esittivät Aaron Linna ja Rosa Smed.Instrumentalisteista solisteina esiintyivät Joanna Kekäläinen, Liisa Finnilä, Silja Finnilä, Elise Finnilä, Pauli Finnilä ja Usva Linna.

Minijousista ja isommista soittajista koottu Pyhä Ensemble soitti kansansävelmän Riemuitse tytär Siionin. Pyhäjärven minijouset pääsevät helmikuussa muiden Jokilaaksojen pikkusoittajien kanssa harjoittelemaan ja esiintymään Haapaveden vanhan musiikin viikonlopussa.

Lasten musiikkiharrastus ja opiskelu ovat vanhemmista kiinni.

Kodeista, joissa lauletaan ja soitetaan lähdetään usein musiikkiopistoon. Myös päivähoidossa voidaan tutustuttaa lapsia musiikkiin.
Viulunsoiton opettaja Janne Jääskelä kertoi, että Haapavedellä kokeiltiin päiväkotilasten herättelyä musiikin harrastamiseen. Lapset kävivät musiikkiopistolla ja saivat kokeilla eri soittimia.

Kirsi Haapea