Sirpa Paajasesta ensimmäinen vuoden vapaaehtoinen

Pyhäjärvellä tänä vuonna ensimmäistä kertaa vietetyn Vapaaehtoisten viikon lopuksi järjestetyssä Vapaaehtoisten Kiitos-juhlassa jaettiin Vuoden vapaaehtoinen -palkinto.

Palkinto lanseerattiin juuri Vapaaehtoisten viikolle ja siitä on tarkoitus tehdä vuosittainen perinne.

Ensimmäiseksi nimensä Pyhäjärven Kalustetyö ja Entisöinnin yrittäjän Heini Leppäsen tekemään kiertopalkintoon sai Sirpa Paajanen. Lisäksi hän sai kunniakirjan ja kukan.

– Vuoden 2019 vapaaehtoista on kuvattu avuliaaksi, uutteraksi ja iloiseksi persoonaksi. Hän tekee aidosti ja pyyteettömästi vapaaehtoistoimintaa etenkin ikäihmisten parissa. Hänen sanotaan olleen korvaamaton apu useassakin eri tilanteessa. Hän on ollut aktiivisesti mukana vapaaehtoistoiminnassa useamman tahon kautta.

– Hän on ollut ihmisten apuna ja ikäihmisten vierelläkulkijana. Hän on muun muassa yli vuosikymmenen ajan paistanut vohveleita säännöllisesti hoivakodissa ja päivätoiminnassa. Hän on antanut omaa aikaansa pitkään ja suurella sydämellä tuoden iloa ja hyvää mieltä yhteisölleen, listasi palkintoa jakamassa ollut Pyhäjärven kaupunginjohtaja Henrik Kiviniemi perusteluita, joita Paajasen valitsemiseksi oli annettu.

Sirpa oli otettu palkinnosta ja muistutti, että tekee vapaaehtoistyötä mielellään.

– Kun jäin eläkkeelle, niin on ollut aikaa vaikka paistaa niitä vohveleita ja olla muutenkin sitten apuna, Paajanen sanoi saatuaan palkinnon käteensä.

Yhteensä ehdotuksia Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi annettiin yhdeksän kappaletta.

Ossi Savolainen