Ajan säästöä ja työturvallisuutta

Joku tarkkasilmäinen on saattanut Pyhäjärvellä liikkuessaan bongata rekan, jossa komeilevat Pohti SkiTeamin värit ja seuran nimi.

Kisakasteensa huoltorekka sai kolmisen viikkoa sitten Vuokatin Suomen Cupissa.

– Hiihtäjät ottivat rekan huulipyöreänä vastaan, myös huoltotiimiläiset olivat kuin pikkulapset karkkikaupassa. Itse voitelu ei muutu, mutta rekan rinnalle saamme lämmitetyn teltan vaatteiden vaihtopaikan sekä fanituotteita myyntiin, myhäilee Pohti SkiTeamin huolto- ja valmennuspäällikkö Jarkko Huttunen.

Seuralle kustomoitu auto valmistui juuri parahiksi pari päivää ennen Suomen Cupin avauskisaa. Huoltorekka on SkiTeamilla vuokralla ainakin tämän kauden ajan Sievistä.

– Kierrämme kymmenkunta kisaa kauden aikana sekä Pohti SkiTeamin että Pyhäjärven Pohdin hiihtäjien kanssa. Rekka on mukana lisäksi osalla leirejä, joissa teemme omaa sekä SkiTeamin suksitestausta, Huttunen linjaa.

Huolto- ja valmennuspäällikkö Huttunen on erityisen tyytyväinen kahdesta asiasta, jotka huoltorekka mahdollistaa – se tulee säästämään aikaa ja toisaalta parantaa työturvallisuutta.

– Kaikki vehkeet ovat koko ajan paikallaan rekassa. Ei mene kuin 15 minuuttia, että homma saadaan käyntiin, kun auto on virrassa. Aiemmin huoltotavarat ovat olleet säilössä varastossani, josta ne on pakattu mukaan kisoihin ja purettu taas kisojen jälkeen. Auto vähentää 20 päivää töitä kauden aikana ja omasta työajasta lähtee kisaviikonlopulta helposti vuorokausi pois.

Rekan kontista löytyy suksitelineiden, voidekaapin, kahvinkeittimen ja television lisäksi neljä voitelupistettä.

Jokaiseen pisteeseen kuuluu oma tuuletusjärjestelmä.

– Höyryt sekä harja- ja rautapölyt imetään pois. Järjestelmä tekee voitelusta terveellisempää.

Lämmitettyyn telttaan rekan viereen on mahdollista saada lisäksi vielä viides voitelupöytä.

Huoltorekan vuokraamisen SkiTeamille mahdollistivat yhteistyökumppanit.

– Kaikki yhteistyökumppanit ovat uusia, jotka mahdollistivat rekan hankinnan. Ilman niitä rekkaa ei olisi tullut. Näillä tukijoilla katamme ensimmäisen vuoden kustannukset, kiittelee Huttunen.

Pohti SkiTeamia voidaan pitää nyt huoltovarustelun osalta ehdottomana edelläkävijänä Suomessa. Lisäksi ainoastaan Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan alueella toimivalla Team Skiers -seuralla on hiihtoseuroista oma huoltorekka.

SkiTeamin manageri Kauko Tikkanen kävikin keväästä asti neuvotteluja Skiersin Pekka Salmelan kanssa auton hankinnasta ja käynnisti tukijoiden etsimisen.

– Pohti SkiTeamista on nähtävissä koko ajan tiettyä kehitystä joka vuosi, iloitsee seuran puheenjohtaja Pekka Laajalahti viitaten hankittuun huoltorekkaan.

– Jos ei ole tavoitteita, ei pääse eteenpäin, summaa Pohti SkiTeamin johtokunnan jäsen Tuomo Tapaninaho.

Ossi Savolainen