Postinkulku pysähtyy maanantaina

Postin lakko toteutuu, koska Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n ja työnantajaliitto Paltan välisessä riidassa ei ole päästy sopuun.

Työehtosopimusneuvotteluita jatkettiin torstaina 7.11. valtakunnansovittelijan johdolla. Neuvotteluissa ei löytynyt ratkaisua, joten PAU:n ilmoittama lakko alkaa ensi maanantaina. Neuvotteluja jatketaan 13.11.

– PAU:n ilmoituksen mukaan lakko alkaa maanantaina 11.11. aamukuudelta ja jatkuu sunnuntaihin 24.11. keskiyölle. Lakko koskee osaa Postin palveluista ja vaikeuttaa postinkulkua. Arviot vaikutuksista täsmentyvät ja tiedotamme niistä päivittäin. Teemme kaikkemme, jotta lakon vaikutukset jäisivät mahdollisimman vähäisiksi, kertoo Postin poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja.

Posti tiedottaa, että sen palvelupisteet ja varastopalvelut toimivat normaalisti, eikä rahtipalveluissa ei ole odotettavissa merkittävää viivettä. PAU on rajannut lakon ulkopuolelle turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät työt, kuten ruoka-, elintarvike-, ruokakassi-, lääke-, sairaala- ja muut vastaavat paikalliset ja valtakunnalliset terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät lähetykset. Posti arvioi, että painettujen lähetysten eli kirjeiden, aikakauslehtien ja mainosten jakelu häiriintyy ja viiveet voivat olla jopa viikkoja. Myös pakettitoimituksissa voi olla useampien päivien viiveitä.

Lakko vaikuttaa myös Pyhäjärven Sanomien jakeluun. Keskiviikkona 13.11. ilmestyvä lehden numero 46 pystytään todennäköisesti jakamaan Pyhäjärvellä varhaisjakelun piiriin kuuluville asiakkaille, koska jakelusta vastaa Savon jakelu, jota lakko ei koske. Tietoa siitä koska muut asiakkaat saavat lehtensä ja vaikuttaako lakko myös viikon 47 lehden jakeluun, ei vielä ole.

Lakosta huolimatta, haluamme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin. Lakon aikaiset numerot tulevat sähköisinä näköislehtinä ilmaiseksi luettaviksi lehtiluukku.fi -palveluun. Laitamme verkkosivuillemme ja Facebook-sivuillemme suoran linkin lehteen, jotta se on helppo löytää.

Viemme lehden lukukappaleita Pyhäjärven kirjastoon, kahviloihin ja ravintoloihin. Harkitsemme pienen lisäpainoksen tekemistä, jotta innokkaimmat lukijamme voivat noutaa lehden luettavaksi. Tiedotamme asiasta tarkemmin ensi viikolla.