Lähihoitajakoulutus alkaa Pyhäjärvellä

Pyhäjärven kaupunki on kutsunut Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU:n ja Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen edustajat neuvottelemaan lähihoitajakoulutuksen saamisesta Pyhäjärvelle lisääntyneen hoitohenkilöstötarpeen ja sijaispulan vuoksi.

– Sekä yksityiset sote palveluntuottajat että julkiset toimijat ovat kärsineet merkittävästä hoitohenkilöstövajeesta viimeisen vuoden aikana, kertoo työllisyyskoordinaattori Ritva Rönkkö Pyhäjärven kaupungilta.

Myös lähivuosina eläköityvien lähihoitajien määrää on kartoitettu ja se osoittautui isoksi Pyhäjärven eri sote-palveluita tuottavissa yksiköissä.

Viime perjantain neuvottelun tuloksena alkaa lähihoitajakoulutus Pyhäjärvellä maaliskuussa

Hyvinvointi-sote projektipäällikkö Arja Rantapelkosen mukaan JEDU:n valmius järjestää koulutusta paikallisesti oli erinomaisen hyvä. Seuraava askel on löytää innostuneita koulutettavia.

JEDU:n koulutusjohtaja Päivi Heinonen kertoo, että koulutus pystytään järjestämään kokonaisuudessaan Pyhäjärvellä, jolloin opiskelijoiden ei tarvitse matkustaa Ylivieskaan. Ppky Selänteen terveys- ja vanhuspalvelujohtaja Hannele Koski ja hyvinvointipalvelujohtaja Minna Malila lupaavat, että koulutettaville löytyy harjoittelupaikkoja Pyhäjärveltä.

Haku koulutukseen käynnistyy marraskuun puolivälissä. Hakuilmoitus julkaistaan Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän internetsivuilla. Koulutuksesta järjestetään infotilaisuuksia marraskuun puolenvälin jälkeen.