Pyhäjärven Pohti Keski-Pohjanmaan Hiihdon vuoden seuraksi

Keskiviikkona Honkavuoren Hiisituvalla kokousti Keski-Pohjanmaan Hiihto ry syysparlamenttiaan.

Kokouksessa KePHi palkitsi Pyhäjärven Pohdin Keski-Pohjanmaan Hiihdon vuoden 2019 seurana. Perusteet palkinnolle määrittyivät suoraan menestyksen mukaan, joka oli Pohdilla viime kaudella parasta Keski-Pohjanmaan alueella. Vuoden kehittyneimmän hiihtokoulun pystin pokkasi Kalajoen Junkkarit.

KePHi:n uudeksi puheenjohtajaksi kokouksessa nimitettiin ylivieskalainen Maria Sorvisto, joka jatkaa alueelta poismuuton seurauksena puheenjohtajuuden jättäneen kalajokisen Esko Valikaisen työtä. KePHi:ssä nähdään tulevallakin kaudella pyhäjärvistä väriä, sillä Erkki Ryynänen jatkaa yhdistyksen hallituksessa.

Keski-Pohjanmaan Hiihdon sihteeri Tero Hautamäen mukaan syysparlamentin pitopaikaksi valikoidaan yleensä paikka, jossa on tapahtunut merkittäviä tapahtumia. Tällä kertaa valinta osui Pyhäjärveen.

– Pyhäjärvellä on kaksi merkittävää asiaa, miksi se valittiin kokouspaikaksi – tuleva Suomen Cup ja uusi seura, Pohti SkiTeam, Hautamäki kertasi.

Kokouksen aluksi Pyhäjärven kaupungin sivistysjohtaja Jukka Lehtosaari piti tervetuliaispuheen, jossa hän avasi kaupungin vapaa-ajanvietto- ja harrastusmahdollisuuksia. Esille nousivat esimerkiksi lasten ja eläkeläisten mahdollisuus käyttää uimahallia maksutta sekä eläkeläisten ilmaiset kuntosalivuorot. Sekä ilmaiset uimahalli- että kuntosalivuorot ovat poikkeuksellisia niin Keski- kuin Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Ossi Savolainen