Vanhan Pyhäjärventien alkuosan asfaltointi siirtyy

Heinäkuussa alkanut Vanhan Pyhäjärventien peruskorjaus on edennyt Ollintien puoleisen päädyn osalta asfaltointivaiheeseen. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tie olisi saanut pinnoitteensa jo syyskuun loppuun mennessä.

Tien peruskorjauksesta vastaavan Kuljetuspolar Oy:n Jokilaaksojen itäisen alueen aluejohtaja Markku Hanhelan mukaan asfaltointi on kuitenkin siirretty ensi vuoden alkukesälle.

– Teimme urakan tilaajan eli Pyhäjärven kaupungin kanssa päätöksen elokuun lopussa, että siirrämme asfaltoinnin keväälle. Ratkaisu on lopputuloksen kannalta varmempi, koska näin eliminoidaan pienemmäksi syvien kaivantojen jälkipainuntariskit. Aloitamme työt jälleen, kun paikat ovat sulaneet, Hanhela kertoo.

Vanhan Pyhäjärventien Ollintien puoleiseen osaan tehtiin heinä–syyskuun välisenä aikana hulevesiviemäröinnin vaihto sekä massanvaihto, jossa vaihdettiin tien pohjarakenteiden kerrokset.

Näiden vaihtotöiden takia vaadittiin Hanhelan mainitsemia syviä kaivantoja.

Kuljetuspolar Oy olisi jatkanut joka tapauksessa urakointia ensi keväänä Vanhalla Pyhäjärventiellä, sillä koko tielle Ollintieltä Pyhäjärventielle asti on tarkoitus tehdä putken- ja massanvaihdot sekä uusi asfaltti.

– Asfaltoinnit ovat valmiita juhannukseen mennessä. Aloitamme keväällä työt myös Erämiehentiellä, johon teemme samanlaisen peruskorjauksen, valaisee Hanhela.

Ossi Savolainen