Naapurin neuvokkuus esti tulipalon leviämisen

Torstaiaamuna kello 8.20 pelastuslaitos sai hälytyksen rakennuspalosta Kalliontiellä Parkkimajärven rannalla. Henkilöauto oli syttynyt palamaan lähellä omakotitalon seinää. Naapuri huomasi auton syttymisen ja lähti paikalle alkusammuttimen kanssa. He yrittivät talon asukkaan kanssa sammuttaa paloa jauhesammuttimella, mutta havaitsivat että sillä ei saada tulta aisoihin. Vaarana oli että tulipalo leviää viereiseen omakotitaloon.

Neuvokas naapuri haki pihaltaan traktorin, kiinnitti köyden palavaan autoon ja veti auton viereiselle pellolle palamaan. Jokilaaksojen pelastuslaitoksen ensimmäisenä kohteessa olleen ryhmänjohtajan mukaan omakotitalo olisi syttynyt tuleen, mikäli ajoneuvo olisi jäänyt palamaan rakennuksen viereen. Ripeällä ja rohkealla toiminnalla saatiin estettyä 2-kerroksisen rakennuksen tulipalo. Naapurin neuvokkaan avun ansiosta kohteeseen meni lopulta vain 1 pelastusyksikkö Pyhäjärven paloasemalta.

Jauhesammutin on tehokas alkusammutin, mutta aina palo ei sammu silläkään. Nyt paloa saatiin hillittyä alkusammutuksella ja näin saatiin aikaa siirtää auto kauemmas rakennuksesta. Jokilaaksojen pelastuslaitos antaa suuret kehut esimerkillisestä toiminnasta uhkaavassa tilanteessa.