Romuttiko konkurssi matkasuunnitelmat?

Tjäreborgin emoyhtiö Thomas Cook ajautui konkurssiin. Se voi tietää mutkia monen suomalaisen matkasuunnitelmiin, koska emoyhtiön konkurssi vaikuttaa Tjäreborgin toimintaan esimerkiksi lentoyhtiö Thomas Cook Airlinesin lentojen osalta.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) tiedottaa, että Tjäreborgilla on KKV:ssa mahdollisen maksukyvyttömyyden varalle vakuus, josta voidaan maksaa kaikki etukäteen maksetut matkat, varausmaksut ja keskeytyneistä matkoista saamatta jääneet palvelut. Lisäksi KKV järjestää tarvittaessa paluukuljetukset kaikille Tjäreborgilta matkansa ostaneille matkustajille.

KKV selvittää yhteistyössä Tjäreborgin kanssa keinoja, joilla ulkomailla olevat matkustajat saadaan kuljetettua takaisin Suomeen. Virasto on yhteydessä matkustajiin. Matkustajien ei kannata alkaa itse järjestellä paluukuljetuksia, koska näitä ei välttämättä korvata. Majoituksia ei myöskään pidä maksaa uudestaan, vaikka hotelli niin vaatisi. Näissä tilanteissa voi olla yhteydessä KKV:n asiakaspalveluun.

Tjäreborgilta ostetut reittilennot toteutuvat normaalisti. Jos reittilennon ostaneiden matkustajien majoitus ja muut matkajärjestelyt on maksettu, heidän kannattaa jatkaa matkaansa suunnitellusti, KKV ohjeistaa.

Kuva: Minna Montonen