Vielä muutama varaus tarpeen

Entisen Osuuspankin talon paikalle nousevan Asunto Oy Pyhäjärven Pankkiiri -kerrostalon rakennusaikataulu on vielä toistaiseksi epäselvä. OP Koti Pohjanmaan välittämän kohteen asuinhuoneistoista on tähän mennessä varattu lähes puolet. Kohteen rakentaminen nytkähtää liikkeelle, kun 18:sta huoneistosta vähintään 11 on varattu.

Näin ollen rakentamiseen vaaditaan enää muutamaa varaus.

– Hanke etenee varaustilanteen mukaan ja rakennuttaja (Rakennusliike Sorvoja Oy) vahvistaa, milloin rakentaminen aloitetaan. Jokaisessa kerroksessa on vielä jokunen asunto vapaana, vahvistaa OP Koti Pohjanmaan kiinteistönvälittäjä Marita Ylen-Julin.

Viisikerroksisen rakennuksen kerrokset kahdesta viiteen on pyhitetty asunnoille – alimpaan kerrokseen valmistuu 169-neliöinen liiketila.

– Liiketilalle on jo alustava varaus, Ylen-Julin paljastaa.

Suomenselän Osuuspankin Pyhäjärven konttorilla järjestettiin 7. toukokuuta avoimien ovien päivä, jolloin rakennettavaksi aiottavaa asuinkerrostaloa esiteltiin halukkaille. Tuolloin rakennustöiden alkamisajaksi kaavailtiin syyskuuta. 

Nyt näyttää kuitenkin siltä, ettei työmaata saada vielä käyntiin tässä kuussa.

– Varaustilanne tilanne elää tämän tyylisissä kohteissa koko ajan. Nyt näyttää hyvältä, että rakentamaan päästään jo tänä syksynä, korostaa OP Koti Pohjanmaa Oy LKV:n myyntijohtaja Jukka Toikkanen.

Toikkanen iloitsee, että kiinnostusta uudisrakennusta kohtaan on ollut monipuolisesti eri asiakasryhmien joukossa.

– Paluumuuttajien kiinnostus on positiivinen viesti alueelle. Myös Pyhäjärvellä ihmiset varautuvat tulevaan, muun muassa eläkepäiviin, ja asumisen taso halutaan säilyttää uudessa palvelujen keskellä sijaitsevassa kohteessa. Tiedossa on hyvin, että seuraavaan uudiskohteeseen saattaa mennä vuosikymmeniä, myyntijohtaja muistuttaa.

Tähän mennessä Asunto Oy Pyhäjärven Pankkiirista on eniten varattu kaksioita ja kolmioita.

Vielä varattavissa olevat kohteet löytyvät OP Kodin verkkosivuilta.

– Mikäli kiinnostusta löytyy, niin ei kun Suomenselän Osuuspankin Pyhäjärven konttorilta esitteitä hakemaan ja ottamaan meihin päin yhteyttä, niin kerromme vapaista asunnoista, asuntojen perustiedoista sekä varustelusta, OP Kodin kiinteistönvälittäjä kannustaa.

Ossi Savolainen