Sporttimimmillä uusi harrastus

-Kävin kolme kertaa Pyhäsalmen Suurlavalla tansseissa viime kesänä, tanssin neljä tuntia selkä märkänä. Naistentansseissa oli mukavaa, kun sai itse hakea ja tanssia niin paljon kuin halusi. Nyt on mukavaa saada oppia, miten oikeasti tanssitaan, tanssikurssin Taitomajalla aloittanut Liisi Vähäsöyrinki kertoo.

-Olen sporttimimmi, tykkään kaikesta liikunnasta. Pelaan salibandyä päälajina, harrastan myös triathlonia ja olen lähdössä puolimaratonille.

Hyvä ystävä kannusti Liisiä tanssikursseille, ja hänen mukanaan Liisi kävi lavatansseissakin. Ystävä suositteli Petri Virtasen tanssikursseja.

-Aion mennä heti Urjanlinnaan ja Tuiskulaan tanssimaan, Liisi paljasti.

Petri Virtanen vetää syksyn ajan paritanssikursseja Pyhäjärvellä Taitomajalla ja Haapajärvellä. Taitomajalla oli tanssia oppimassa sekä Liisin tavoin jonkin verran tanssineita että aivan vasta-alkajia.

Opettajan mielestä tanssin voi aloittaakin puhtaalta pöydältä, ilman aiempaa kokemusta. Opetus lähtee kävelystä. Peruskävelyyn otetaan rytmi ja sitten puhutaankin jo tanssimisesta.

-Foksi on yleisin tanssi mitä tanssilavoilla soitetaan. Sen askelilla voi tanssia kaikkia muita paitsi kolmijakoisia tansseja eli valssia, hidasta valssia ja masurkkaa.

Siis foksin vaihtoaskeleella pääsee hyvin alkuun, sillä voi mennä myös tangot, humpat, fuskut, lattarit ja muut nelijakoiset rytmit. Petrin kurssi-illoissa aloitetaan alkeista ja edetään alkeis-jatkotasolle, yhteensä neljän oppitunnin verran illassa.

-Opetus tähtää tanssi-iltaan, voi laittaa opin käytäntöön saman tien tanssilavalla, Petri Virtanen sanoo.

Paritanssikursseja järjestää Pyhäjärvellä myös Jokilatvan Opisto.