Wagtails nappasi bändikisan voiton

Tämänvuotisen, Pub Lyhdyn ulkopuolella pidetyn PyhäkäsRokin bändikilpailun voittajaksi kruunattiin ylivieskalainen Wagtails. Reisjärvinen Joys Of Wasteland, helsinkiläinen Pulse, Wrath of Persecution Jyväskylästä sekä iisalmelainen The Freaks saivat kehuja tuomaristolta, mutta vain yksi pystyi olemaan ylitse muiden. Tuomaristo kehui antamassaan palautteessa Wagtailsin omaperäisyyttä ja hyvää meininkiä.

– Teistä huomaa, että te todella nautitte esiintymisestä, tuomarina toiminut Ari Kinnunen kehui.

19-vuotiaat kitaristi Elias Ruuska, rumpali Konsta Ruuska ja basisti Paavo Vuolteenaho olivat yhtä hymyä yhdessä solisti Jenna Kosusen (20 vuotta) kanssa voiton ratkettua. Highend Studio lahjoitti yhtyeelle palkinnoksi tuhat euroa ja saipa bändi mukaansa myös komean pokaalin.

– Pikkulapsena sitä aina haaveili voittavansa hiihtokisoissa pokaalin. Ei sitä olisi ikinä uskonut, että vastaavanlaisen voisi saada musiikin saralla, Jenna iloitsi.

– Yllättävästi Jennan lapsuudenhaave kävikin toteen, Konsta naurahti.

– Kisassa nähtiin monta todella kovaa bändiä, mikä tekee voitosta vielä hienomman, Paavo tuumasi.

Wagtailsilla on kokemusta erilaisista bändikilpailuista – yhtye perustettiinkin alun perin juuri bändiskabaa varten.

– Bändi pistettiin kasaan kahden viikon varoitusajalla. Muistan, kun isommat soittajat kantoivat isoja kaappejaan tapahtumapaikalla ja me olimme sellaisina pikkuisina siellä seassa. Tästä on 4 ja puoli vuotta aikaa, muisteli Jenna.

Lopulta bändikisassa menestyminen johti siihen, että nälkä soittamisen suhteen kasvoi. PyhäkäsRokin keikka oli Wagtailsille jo 85:s. 

– Päivän keikalla oli todella energinen fiilis, Jenna kommentoi.

– Välttämättä soittoteknisesti PyhäkäsRokin keikka ei ollut parhaamme, mutta meininkiä riitti, Elias jatkoi.

– Kokonaisuutena veto oli hyvä. Ei turhaan tihrusteltu sitä otelautaa.

Tapahtumana PyhäkäsRokki sai nuorilta rokkareilta kiitosta.

– Aivan mieletön tapahtuma, varmaan yksi parhaista, missä olemme olleet. Oli tosi kiva, kun täällä oli yhteinen bäkkäri, jossa päästiin tutustuman muihin bändeihin. Vaikka kyseessä oli kilpailu, niin täällä vallitsi mahtava yhteishenki, Jenna hymyili.

Backstagena toimivat Vau!Hausin tilat.

– Iso kiitos järjestäjille! Kaikki sujui todella hyvin ja iso plussa siitä, että bäkkärillä oli Netflix, Paavo kehui.

Tuhannen euron palkintopotti käytetään yhtyeen mukaan studioaikaan, musiikkivideoon ja laitteiston päivittämiseen. PyhäkäsRokin jälkeen yhtye jatkaa treenaamista, sillä Kuopiossa pidettävä bändikilpailu odottaa. 

– Minä ja Elias lähdemme heinäkuun alussa armeijaan. Niinpä on mukava vetää tällaiset tehoviikonloput ennen inttiä, Konsta kertoi bändin tulevaisuudesta.

– Homma jatkuu edelleen samanlaisena. Mikään ei ole meille esteenä, Paavo päätti.

Joonas Kärkkäinen