Juhannustanssit kutsuivat parketille

Pyhäjärven suurlavalla nähtiin viime keskiviikkona iloisia hymyjä ja vauhdikasta menoa, kun vietettiin erityisryhmien juhannustansseja. Paikalla oli runsaasti väkeä, kun tanssijoita tuli oman kaupungin lisäksi Haapajärven ja Reisjärven suunnalta. Järjestäjänä tapahtumassa toimi Aurinkoranta-koti Oy. Tanssien musiikista vastasivat Pauli Raivio ja Raimo Laamanen sekä Pyhäjärvinen Penkin alta -bändi.

Pyhäjärvellä vastaavia erityisryhmien tansseja ei ole aiemmin järjestetty, mutta naapurikunnissa niitä on ollut jonkin verran. Näihin juhannustansseihin tuli pyyntö Aurinkoranta-kodin asukkailta.

–  Kerta meiltä tansseja pyydettiin, niin kyllähän ne piti järjestää, naurahtaa Aurinkoranta-kodin Heidi Haikola. Tanssien järjestelyprosessi on ollut pitkä: kyseinen pyyntö annettiin Aurinkoranta-kodille jo talvella.

–  Tällaisten tanssien järjestämisessä menee aikaa, koska hommassa on mukana niin paljon tekijöitä ja esimerkiksi lupa-asiat vievät oman aikansa, Haikola kertoo.

Juhannustansseihin myytiin noin 200 ranneketta, joten tanssilattia oli täynnä musiikista nauttivia tanssijoita. Tapahtuma onnistui todella hyvin, vaikka aluksi pari sähkökatkosta herättivät huolta tapahtuman järjestäjissä. Aurinkoranta-kodin lisäksi tapahtumassa olivat mukana muun muassa Pyhäjärven naisvoimistelijat ja Pohti, Työntalo NAMO sekä Pyhäjärven kaupunki. Tenhusen Liikenne Oy mahdollisti edullisen kuljetuksen suurlavalle.

–  Nämä tanssit onnistuivat niin hyvin, että yritämme saada tämän perinteeksi, tuumaa Haikola.

Pauliina Estola