Yömelonta kiinnosti

Pyhäjärven liikunta- ja nuorisotoimen järjestämä yömelonta melottiin viime perjantaina. Illan hämärtyessä 18 melojaa kanootteineen ja kajakkeineen taittoivat noin 30 kilometrin matkan. – Starttasimme yömelonnan kello 19 Jokiniskalta. Nuttulinnassa pidämme ruokatauon ja päämääräämme, Kärsämäen Venetpaloon, olisi tarkoitus saapua kello kahden maissa, kertoi liikuntatoimen Marko Pehkonen. Matkan aikana tehtiin myös pari ylitystä, kuten esimerkiksi Vesikosken vesivoimalaitoksen kohdalla. Kanootteja ja kajakkeja oli  mahdollista lainata, mikä lisäsi tottakai osallistujien määrää. Pehkonen on ollut aiemminkin järjestämässä melontareissuja Pyhäjärvellä – tällä kertaa osallistujia enemmän kuin aiemmin.– 18 osallistujaa osoittaa, että melontaa kannattaa järjestää jatkossakin. Ehkä juuri yön tunnelma houkutteli tälle reissulle näin paljon väkeä. Alkuviikon sääennusteet lupasivat sadetta, mutta lopulta melonnan sää oli mitä parhain. Melontareissulla oli mukana niin ensikertalaisia kuin kokeneitakin konkareita. – On todella hyvä, että saimme messiin monia ensikertalaisia. Melonta on kuitenkin mielestäni matalan kynnyksen liikuntaa. Tämä 30 kilometrin matkakin on oikein sopiva aloittelijalle, sillä tässä on vain pari isompaa virtausta. Melotaan ilman kiirettä ja nautitaan maisemista, tuumi Pehkonen.Reissun aikana nähtiin myös vauhtia ja vaarallisia tilanteita. – Pari kastautumista tapahtui, mutta se kuuluu lajin luonteeseen.

Ensi kertaa melomassa oli myös Terhi Kinnusen, Mirka Majavan ja Sonja Rasilan muodostama kolmikko. – Mukavan erilaista hommaa. Oli todella hyvä, kun meille annettiin mahdollisuus vuokrata kanootti – muuten tällainenkin matka olisi jäänyt välistä, Kinnunen jutteli.Kolmikko oli lähtenyt mukaan melontaan Rasilan ehdotuksesta.– Se oli vain sellainen päähänpisto. Terhiä ja Mirkaa ei tarvinnut kuitenkaan suostutella sen enempää, Rasila kertoi.Melojien mielestä aika kului todella nopeasti jokea taitettaessa. – Laji on yllättävän haastava, mutta eiköhän tätä voisi kokeilla jatkossakin, hymyili Majava.

Joonas Kärkkäinen