Suunnitelmat kerrostalosta valmiit – rakentaminen vaatii 11 varausta

Entisen Osuuspankin paikalle ollaan rakentamassa viisikerroksista rakennusta, josta asuinhuoneistoja löytyy 18. Asukkaat tulevat kulkemaan taloon Antintien kautta. 

Suomenselän Osuuspankin Pyhäjärven konttorilla järjestettiin perjantaina avoimien ovien päivä. Pankin tiloissa pankinjohtaja Iiris Puron ohella uudesta rakennuksesta olivat kertomassa ja varauksia vastaanottamassa OP Koti Pohjanmaan Marita Ylen-Julin ja Mikko Ylikorpi sekä Rakennusliike Sorvojan Jaakko Sorvoja.

– Oikein hyvin on mennyt päivä. Olemme saaneet jo viisi asuntovarausta. Yhden aamupäivän myynniksi luku on erittäin hyvä. Varaajat ovat pyhäjärvisiä sekä kesäasukkaita, Puro kertoi tyytyväisenä.

Rakennuksesta on tarkoitus tehdä viisikerroksinen, jonka alin kerros on pyhitetty liiketilalle ja asuntojen varastoille.

– Neuvotteluja liiketilan ostajasta käydään ja tilanne on vielä avoin, Puro mietiskeli.

Asuntoja Asunto Oy Pyhäjärven Pankkiiri -nimeä kantavaan kerrostaloon tulee 18. Jotta rakennustyöt alkavat syksyllä, pitää varattuja asuntoja olla vähintään 11.

– Rakennustyöt aloitetaan syyskuussa ja talo on valmis ensi vuoden jouluna, Ylen-Julin alleviivasi aikataulua.

Huoneistojen neliömäärät vaihtelevat 33,5 ja 82 välillä; asuntokokoja on yhteensä seitsemää erilaista. Yksiöitä taloon on valmistumassa kaksi, kaksioita kahdeksan, kolmioita kuusi ja neliöitä kaksi kappaletta.

Jokaisessa huoneistossa on oma sauna sekä PyhäNetin valokuituliittymä. Talon lämmitysmuotona toimii kaukolämpö.

Asuntojen hinnat vaihtelevat koosta ja näköalasta riippuen reilusta 100 000 eurosta 232 000 euroon.

– Hinnat on suhteutettu alueeseen. Ne ovat lähialueen kuntien keskiarvossa, Puro muistutti.

Uuden kerrostalon on määrä valmistua entisen Osuuspankki-rakennuksen tontille.

– Talo rakennetaan katulinjaan, ja sen taakse tulevat parkkipaikat. Jokaiseen asuntoon on mahdollista ostaa autokatos. Talon tontti jatkuu nykyiseen kiviaitaan asti, valaisi Puro.

Kulku talon tontille tulee tapahtumaan uudistetun Antintien kautta. Autokatos rajaa Rillantorin ja kerrostalon tontit toisistaan, eikä Ollintien puolelta ole kauttakulkua taloyhtiön omalle pysäköintialueelle.

Autoliikennettä Antintieltä länteen, aina Emolahdentielle saakka, on tulossa tulevaisuudessa helpottamaan rautatielinjan vieritse etenevä liikenneväylä. 

Sen sijaan uuden rakennuksen liiketilan pysäköintipaikoitukseen kuljetaan Ollintien kautta.

Ossi Savolainen