Kevätsiivousten aika tuo vipinää Lammasmäelle

Vestian hyötyjäteasemalla on maanantaisin vilkasta, kun kevätsiivouksiaan tekevät asukkaat tuovat peräkärryillään tavaraa kiertoon. Lammasmäelle saa aukioloaikana tuoda kaikkia kotitalouksien jätteitä.

Rinki Oy aloitti muovipakkausten keruun Pyhäsalmessa. Elintarvikkeiden ja pesuaineiden muovipakkaukset voi viedä S-Marketin pihan pikakontteihin, jotka ovatkin täyttyneet jo muutamaan kertaan. Likaiset muovipakkaukset laitetaan normaaliin sekajäteastiaan.

Muut muovijätteet, kuten sankot, muovihuonekalut, pulkat, lelut, muoviastiat maatalousmuovit ja muut isohkot muoviroskat viedään Lammasmäelle. Ne päätyvät energiapolttoon Westenergylle Mustasaareen. 

Jäteasemalla muovia ei kerätä erikseen, vaan se on sekajätettä. Palavasta sekajätteestä peritään kotitalouksilta kymmenen euroa alle kuution satsista ja kaksikymppiä 1–3 kuution kuormasta.

Hyödyntämiskelvoton jäte on hieman kalliimpaa. Esimerkiksi sohvasta peritään 30 euroa ja nojatuolista 15 euroa. Puukuorma maksaa kympin, piha- ja puutarhajäte viitosen peräkärryltä.

Maksutta Hyötyjäteasemalle voi viedä kotitalouksista metallia, puhdasta pahvia, paperia, pakkauslasia, vaarallisia jätteitä kohtuullisia määriä sekä sähkö- ja elektroniikkaromua.

Vestia suunnittelee jäteasemien aukioloaikojen laajentamista. Tarkoitus on toimia itsepalveluperiaatteella etävalvonnan avulla. 

Nyt Pyhäjärven hyötyjäteasema on avoinna kesäaikataulun mukaisesti maanantaisin kello 14-18. Heti kahdelta on jonoa, jopa Vaskikellotielle asti, mutta ruuhkan jälkeen pääsee asioimaan joutuisammin.

Kirsi Haapea