Lukion vanhat tanssien pyörteissä

Abit lähtivät viime torstaina lukulomalle ja kakkosluokkalaiset nousivat lukion vanhimmiksi. Sitä juhlistettiin perjantaina vanhojen tansseilla, jota yleisö saapui runsain joukoin katsomaan Salmen koulun saliin.

– Tanssit aloitetaan poloneesilla, joka on arvokas juhlien aloitus- ja esittelytanssi, tapahtuman juontajana toiminut Rosa Smed kertoi.

Tänä vuonna vanhojen tansseissa tanssi 12 paria, jotka esiteltiin tanssien alkajaisiksi; Anette Ahola ja Johannes Kangasharju, Siru Leskelä ja Mio Piippo, Vilma Jokela ja Topi Halonen, Emma Ahola ja Joonas Pönkkö, Helena Ruotsalainen ja Jere Heinonen, Tiia Hynynen ja Jukka Kinnunen, Johanna Savolainen ja Leevi Tikka, Aino Ruuska ja Samu Ylikotila, Essi Pakarinen ja Tero Pengerkoski, Kia Natri ja Vili Anttila, Suvi Kauranen ja Santeri Keränen sekä Jemina Lehto ja Tatu Montonen.

Esityksessä nähtiin lukuisia erilaisia tyylejä, polkkamasurkkaa, tangoa, cicapota, katrillia, cha chata ja vauhdikasta rock and rollia Elviksen tahtiin. Elaine-rivitanssi vei katsojat muutaman vuosikymmenen takaisiin tunnelmiin Allu Kososen ja Matti Jurvan sanoittaman Muistan sua Elaine-foksin myötä. Kappale nousi tunnetuksi 80-luvulla Velipuolikuu-televisiosarjan katsojille Pirkka-Pekka Peteliuksen laulamana.

Viimeisenä ohjelmanumeronaan vanhat esittivät itse suunnittelemansa tanssiesityksen, jonka huumori sai yleisön hyvälle tuulelle. Lopuksi yleisö toivotettiin tervetulleeksi mukaan valssin pyörteisiin.

Jaana Salo