Abien lukuloma alkoi

Lukion abiturientit viettivät viimeisen koulupäivänsä torstaina, ystävänpäivänä, ja jäivät lukulomalle valmistautumaan ylioppilaskirjoituksiin.

Pyhäjärven lukiosta kannettiin penkinpainajaisissa kuorma-auton lavalle 25 abiturienttia. Perinteiseen tapaan poispotkittavat olivat pukeutuneet mielikuvitushahmoiksi: oli teletappia, apinaa, haalarimiestä, sairaanhoitajaa, velhoa, monenlaista eläintä ja myös Elvis oli herännyt henkiin.

Penkkarit näkyivät kylällä kahden äänekkään ajokierroksen verran. Yleisöä oli koulun pihallakin seuraamassa riehakasta menoa.

Penkkaripäivä alkoi jo aamulla abien vierailulla muilla kouluilla, Ikosella ja todennäköisesti viimeistä kertaa kyläkouluilla Ruotasella, Rannankylässä ja Emolahdessa. Myös Hoijakan ja Muksuteekin päiväkodeissa käytiin ilahduttamassa tulevia koululaispolvia.

Koulun oma penkinpainajaisjuhla pidettiin puolenpäivän jälkeen liikuntasalissa. Sieltä lähdettiin ajelulle ja iltapippaloihin ja lauantaina vielä abiristeilylle.

Ylioppilaskirjoitukset alkavat vasta hiihtoloman jälkeisellä viikolla. Kirjoitukset ovat ensi kertaa kokonaan sähköiset. Sen takia helmikuiset kuullunymmärtämiskokeet ovat jääneet pois.

Kirsi Haapea