Miikka Kinnunen hiihti 15 km piirinmestariksi

Viime viikonloppuna hiihdettiin ns. normaalimatkojen henkilökohtaiset pm- ja hopeasompasarjojen Kp-cupin kilpailut Kokkolassa sekä viestit Himangalla.

Pohti SkiTeamin Miikka Kinnunen voitti lauantaina miesten 15 km selvällä erolla muihin. Kalajoen Junkkareiden Eelis Valikainen oli toinen ja tänä vuonna Haapajärven Kiilojen väreissä hiihtävä Jouni Komu kolmas. Miikka jätti muita mitalisteja toista minuuttia. Pohdin Tero Pesonen oli kuudes. Kilpailu hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla.

Edellä mainittujen lisäksi aikuisten sekä Kp-cupin sarjoissa ei ollut muita Pyhäjärven hiihtäjiä. Näin vähäisellä joukolla ei liene vielä koskaan aiemmin oltu liikkeellä pm-kisoissa? Kaiken kaikkiaankin kilpailussa oli vähän osallistujia, maaliin hiihtäneitä oli alle 120!

 

Sunnuntaina hiihdetyissä viesteissä joukkueita oli myös vähän. Mitaleille pääsi lähes pokkaamalla. Yhdessätoissa sarjassa oli yhteensä vain 29 joukkuetta. Ainoastaan kolmessa sarjassa oli enemmän kuin kolme joukkuetta.

Pohdilta oli joukkue ainoastaan M18-sarjassa; Mitri Lerssi, Roope-Eemeli Huttunen ja Samppo Kumpumäki. Joukkue oli sarjan ainoa ja näin tuomisina oli pm-kultamitali. Miehissä oli vain kolme joukkuetta, voiton vei Haapajärvi ennen Sievin 1- ja 2-joukkueita.

Pohti SkiTeam ei saanut joukkuetta kasaan monien yhteensattumien ja sairastelujen vuoksi. Ainoastaan kaksi hiihtäjää olisi ollut lähdössä viestiin. Osa SkiTeamin hiihtäjistä kilpailee jo kansainvälissä ympyröissä niin toki ymmärtää, että heidän tavoitteensa on muualla kuin pm-tasolla. Pm-kisojen arvostuksen ja kisoja järjestävien seurojen vuoksi tulemme jatkossa velvoittamaan ainakin kansallisen tason hiihtäjät osallistumaan näihin hiihtoihin. Näin on aikaisempina vuosina ollutkin.

Piirin hiihtojohto joutuu miettimään jatkossa pm-hiihtojen kohtaloa. Kilpailukalenteri on täynnä ja hiihtäjiä vähän. Sopivaa viikonloppua kalenterista ei helpolla löydy. Lienee parasta palata entiseen käytäntöön ja hiihtää vain yhdet pm-hiihdot ja viesti samana viikonloppuna. Jos muita pm-kamppailuja halutaan pitää mukana, niin ne voitaneen yhdistää alueella hiihdettävien kansallisten yhteyteen. Nuorten Kp-cupin useampi osakilpailu puoltaa paikkaansa jo sillä, että nuoret saavat hyvää kilpailukokemusta oman piirin alueella.

Teksti: Kauko Tikkanen

Kuva: Ossi Savolainen