Keskiviikkona: Unelmatyö-messut koulutus ja ammattialat esillä

Ensi keskiviikkona Salmen koulun sali täyttyy näytteilleasettajista. Unelmatyö-messut -tapahtuma tuo esille monipuolisen kattauksen koulutus- ja ammattialoja.

Yrittäjäyhdistyksen, Pyhäjärven kaupungin, Salmen koulun ja lukion, Pyhäjärven Kehitys Oy:n, Nihak ry:n ja Pyhäjärven Sanomien yhteistyössä järjestämä tapahtuma on suunnattu paitsi nuorille, niin myös varttuneillekin, joiden tavoitteena on löytää oma paikka elämässä. Tapahtumassa tuodaan esille ammattialoittain sekä koulutusmahdollisuuksia, että työnantajia ja ammatteja, joihin eri koulutuspolkujen kautta olisi mahdollista työllistyä.

Näytteilleasettajia on saatu lähtemään mukaan hyvin. Mukana on monipuolinen kattaus yrityksiä, ja työnantajia, yhdistyksiä, rekrytointi- ja vuokratyöyrityksiä, julkishallinnon ja viranomaistahojen edustajia sekä koulutuksenjärjestäjiä. Vapaita paikkoja voi edelleen tiedustella yrittäjäyhdistyksestä.

Työ- ja koulutusaloilta kuullaan tapahtumassa lyhyitä tietoiskuja. Alaansa ja toimintaansa esittelevät 4H-yhdistys, Moskito Television Oy, Peruspalvelukuntayhtymä Selänne, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU sekä Osuuskauppa PeeÄssä. Tietoiskujen ja koko tapahtuman aikataulut löydät oheisesta ilmoituksesta.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Kahdeksasluokkalaiset pitävät tapahtumassa kahviota, jonka tuotto menee luokkaretkirahastoon. Koululaiset osallistuvat myös monilla muilla tavoilla tapahtuman järjestämiseen ja ammentavat itselleen runsaasti tietoa messujen annista. Tapahtumassa järjestetään myös arpajaiset, joiden arvonta suoritetaan tapahtuman loppupuolella paikallaolijoiden kesken.

Messuille saapuvat voivat pysäköidä autojaan Salmen koulun Ollintien puoleiselle parkkipaikalle tai uimahallin parkkipaikalle. Sekä näyttelypaikat että kahdeksasluokkalaisten pitämä kahvio löytyvät Salmen koulun liikuntasalista.

JärjestäJät toivottavat kaikki tiedonhaluiset tervetulleiksi mukaan  tapahtumaan. Messuilta voi löytyä työ- tai opiskelupaikka, harjoittelu- tai kesätyöpaikka, vapaaehtoistyö tai harrastus. Työnantajille tapahtuma tarjoaa hyvän tilaisuuden etsiä työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita. Tapahtumaan voi tulla myös muuten vaan, kohtaamaan tuttuja ja viettämään mukavaa päivää.