Joni Mäelle SM-pronssia – Seefeldin MM-matka varmistui

Pohti SkiTeamin Joni Mäki saavutti uransa ensimmäisen aikuisten sarjan mitalin viime viikonvaihteen SM-hiihdoissa Imatralla. Mitali tuli sprinttihiihdossa. Voiton vei Martti Jylhä, Verneri Suhonen oli toinen.

Joni oli karsinnassa kolmanneksi nopein, voitti oman alku- ja välieränsä helposti. Finaalissa paukut eivät enää riittäneet kirkaimpiin mitaleihin. Joni oli kolmossijaan pettynyt, hän lähti hakemaan voittoa. Viime viikon sairastelu oli vienyt parhaan terän.

Kaikkiaan neljä SkiTeamin hiihtäjää selvitti tiensä sprintin karsinnasta jatkoon. Lopputuloksissa Heikki Korpela oli 14:s, Joel Ikonen 20:s, Markus Järvenpää 25:s. Heidän kaikkien tien katkesi alkuerään. Myös Iiro-Mikko Harju ja Tuure Pesola hiihtivät hyvin, jatkopaikka jäi vain vajaan kolmen sekunnin päähän. Sijoitukset olivat 42:s ja 45:s. Mukana oli 121 hiihtäjää.

Lauantain 4×10 km viestissä Pohti SkiTeam lukeutui monissa veikkauksissa yhdeksi mitalisuosikiksi. Mitali oli myös joukkueen omana tavoitteena. Tuomisina oli tällä kertaa viides sija, se on SkiTeamin kuusivuotisen historian toiseksi paras viestisijoitus. Tänä vuonna viesti oli kovatasoisempi ja tasaisempi kuin aikaisemmin. Kaikissa kärkijoukkueissa oli kaksi tai kolme maajoukkuehiihtäjää, siihen nähden SkiTeamin sijoitus oli erinomainen.

Jämi vei voiton, Vantaa oli toinen ja Vuokatti kolmas. Puijon Hiihtoseura oli vielä ennen SkiTeamia. Eroa kärkeen jäi puolitoista minuuttia ja mitaliin vajaa minuutti.

SkiTeamin ykkösjoukkueessa hiihtivät Miikka Kinnunen, Heikki Korpela, Joel Ikonen ja Joni Mäki. Kakkosjoukkue hiihti myös hyvin, joukkue oli seurojen kakkosjoukkueista toiseksi parhaana 15:s. Joukkueen muodostivat Iiro-Mikko Harju, Juho Halonen, Tuure Pesola ja Markus Järvenpää.

Perjantain 15 kilometrin perinteisellä Heikki Korpela oli parhaana pohtilaisena 17:s. Miikka Kinnunen oli 26:s, Joel Ikonen 28:s, Iiro-Mikko Harju 41:s, Juho Halonen 43:s ja Roope Haapakangas 65:s.

Viesti-cupissa Pohti SkiTeam on Jämin jälkeen toisena. Jäljellä on vielä kaksi viestiä; pariviesti Äänekoskella maaliskuun lopulla ja 3 x 7,5 kilometriä Ylitorniolla huhtikuussa.

Joni Mäki on mukana ensi viikonlopun Lahden maailmancupissa.

Lahdessa hiihdetään lauantaina vapaan hiihtotavan sprintti ja sunnuntaina pariviesti perinteisellä. Heikki Korpela on nimetty kansallisen ryhmän varamieheksi.

Teksti: Kauko Tikkanen

Kuva: Sakari Kekki