Maailmanennätykset haussa syyskuussa Pyhäjärvellä

Strongman Champions League Callio World Record Breakers -kilpailu järjestetään Pyhäjärven Calliossa lauantaina 7.9.2019. Kilpailu kuuluu kansainväliseen Strongman Champions League-ammattilaissarjaan, jossa kilpailevat maailman vahvimmat miehet avoimessa painoluokassa. Strongman Champions League -sarjan osakilpailuja on vuodessa 16 kpl ja ne näkyvät television välityksellä lähes 95 maassa.

Kilpailuympäristönä toimii Pyhäsalmen kaivoksen alue, jonka maanalainen ja maanpäällinenkin infrastruktuuri on kuin tehty monipuolisiin ja näyttäviin Strongman Champions League -kilpailulajeihin. Osakilpailun ennätysyrityksiä valvomaan saapuvat Strongman Champions Leaguen kansainväliset tuomarit. Nimensä mukaisesti osakilpailussa tavoitellaan SCL-kiertueen pisteiden lisäksi useita maailmanennätyksiä.

– Kun osakilpailun järjestämismahdollisuus aukeni, tiesimme heti tämän tyyppisen mielenkiintoisen ja ainutlaatuisen kilpailun kuuluvan Pyhäjärven Callion brändiin, toteaa Pyhäjärven kaupunginjohtaja Henrik Kiviniemi.

– Meille on helppo olla tarjoamassa kilpailuolosuhteet ja osallistua tukipalveluihin, sillä SCL-liiga on hyvin järjestetty konsepti ja arvokas brändi. Maailmanennätykset ovat taso, jota tavoittelemme myös kaivoksen uusiokäytössä ja yrityskehittämisessä.

Kilpailuun osallistuu maailman 12 vahvinta miestä, jotka kilpailevat yhteensä kuudessa eri lajissa. Osa lajeista kilpaillaan maailman syvimmässä kilpailuympäristössä, kaivoksen päätasolla, 1410 metrin syvyydessä maan pinnasta. Maan päällä kilpailtavat lajit ovat osa järjestettävää yleisötapahtumaa. Kilpailulajit julkaistaan toukokuuhun 2019 mennessä.

Hallitseva Suomen Vahvin Mies, jättikokoinen Mika Törrö (pituus 205 cm ja paino peräti 180 kg) haastaa kilpailulajeissa mm. Puolan Krzyzstof Radzikowskin (188 cm ja 150 kg), joka on vuoden 2015 maailmanmestari ja kauden 2019 ensimmäisen osakilpailun ”World Strongest Viking” voittaja. Samassa kilpailussa Mika Törrö tuli kolmanneksi. Mukana on myös 2018 maailmanmestari Latvian Dainis Zageris, sekä yhdeksän muuta maailman vahvinta miestä.