Opintomatkalle ideoita hakemaan

Yrittäjien ja käsityöläisten parissa on herännyt kiinnostus lähituotemyyntipisteen perustamiseen Pyhäjärvelle. ABC:n liikennemyymälän yhteyteen perustettavasta myyntipisteestä on alustavasti neuvoteltu PeeÄssän edustajien kanssa. Opintomatkan avulla haetaan ideoita ”Pyhäjärven mallin” luomiseksi.

 

Joulukuun lopussa pidetyssä suunnittelupalaverissa otettiin tavoitteeksi opintomatkan järjestäminen vuoden alussa. Matkalla halutaan tutustua johonkin lähialueensa tuotteita myyvään kohteeseen Suomessa.

– Löysin vastaavalla konseptilla ja laajalla valikoimalla toimivan lähituotemyymälän Toholammilta, Keski-Pohjanmaalta, Pyhäjärven Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Risto Alaheikka kertoo.

Toholammin myymälä on toiminut menestyksekkäästi muutaman vuoden ajan entisen Siwan tiloissa. Myymälässä on myynnissä monenlaisia tuotteita, kuten elintarvikkeita, lahjatavaroita ja vaatteita.

– He suhtautuvat positiivisesti mielenkiintoomme tulla käymään siellä ja ovat valmiita antamaan apuaan, kokemustaan ja tietotaitoaan meidän käyttöömme. Heidän mukaansa Toholammin myymälä on ainoa vastaavanlaajuisella valikoimalla toimiva lähituotemyymälä Suomessa, Alaheikka kuvailee.

Opintomatka toteutetaan keskiviikkona 30. tammikuuta. Pyhäjärven Kehitys Oy tarjoaa matkalla lounaan ja Nihak ry on luvannut järjestää kyydin. Risto Alaheikka ottaa ilmoittautumisia vastaan ensi viikon tiistaihin asti.

Mukaan ovat tervetulleita paitsi lähiruokaa ja muita lähituotteita valmistavat yritykset, niin myös käsityöläiset sekä osuuskuntayrittäjyydestä kiinnostuneet.

Lähituotemyymälän perustamisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan opintomatkalle myös Pyhäjärven lähiseudulta.

– Lähimyyntipisteeseen haetaan yrittäjiä ja mahdollisen osuuskunnan potentiaalisia jäseniä myös naapurikunnista, Risto vahvistaa.

Jaana Salo