Uusi bingopaikka otettu hyvin vastaan

Pyhäjärven Pohdin sunnuntaibingoa on pelattu Hiisituvalla vuodenvaihteesta lähtien.

Avajaisbingossa oli 121 pelaajaa, viime sunnuntaina hieman vähemmän, 85. Kun ihmisiä oli pitkälle toista sataa, yläkerrassa oli hyvin lämmintä.

Uusi paikka miellytti ainakin iisalmelaista pöytäseuruetta, vaikka vähän ahdasta oli varsinkin ensimmäisellä kerralla, kun sekä alakerta että parvi olivat ihan täynnä.

Vesa Karvonen kertoi, että joka viikko käydään Pohdin bingossa.

– Jännitys viehättää. Matka ei ole este harrastamiselle, Vesa sanoi.

Iisalmelaisten mielestä tilat saisivat olla väljemmät. Yhdessä tasossa olisi miellyttävämpää. Sellainenkin paikka kelpaisi, jossa saa nautiskella kotikaupungin juomatuotteita. Entisen paikan sisäilmaongelmista seurue ei saanut oireita, ei edes tiennyt ongelmista.

Kylältäkin bingopaikkaa etsittiin, mutta tarpeeksi isoja tiloja ei ole tarjolla. Koulujen saleihin kyllä mahtuisi, mutta siivousongelma tulee vastaan. Bingo on sunnuntai-iltana ja koulun tilojen pitäisi olla siivottuna puhtaaksi jo maanantaiaamuna.

Koulun saleissa pelaajien pitäisi heittää kengät jalasta, mikä tietäisi melkoista ruljanssia eteisessä. Hiisituvalla ollaan kengät jalassa, mutta nastakengillä ei saa mennä yläkertaan.

– Ei tullut yhtään kielteistä palautetta avausbingon jälkeen, bingoemäntä Sari Kyllönen kertoi.

Kirsi Haapea