Juonipaljastuksia: The White Wall -sarjassa on luvassa jännitystä, draamaa, scifiä ja romantiikkaa

The White Wall -sarjan kuvaukset käynnistyivät Pyhäjärvellä marraskuussa. Sarjan juonesta on suostuttu paljastamaan tähän saakka vasta pieniä murusia. SVT avasi meille sarjan tarinaa hieman lisää.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat pääasiassa pieneen kaivosyhteisöön Pohjois-Ruotsissa, jonka käytöstä poistettuun kaivokseen ollaan luomassa yhtä maailman suurimmista ydinjätteen loppusijoituspaikoista. Työtä johtava pääinsinööri Lars Ruud (Aksel Hennie) on kovan paineen alaisena, kun aikataulut viivästyvät, aktivistit tekevät kaikkensa estääkseen loppusijoituksen toteutumisen ja perhe Tukholmassa odottaa projektin päättyvän pian ja isän palaavan kotiin. Mitä työn päättyminen tulee merkitsemään Larsille ja hänen lähimmälle kollegalleen Helenille (Vera Vitali), joiden välille on syntynyt syvä vetovoima.

Vain pari viikkoa ennen avajaisia, kolme työntekijää kuolee mystisessä räjähdysonnettomuudessa syvällä kaivoksessa. Tapahtumia yritetään salata, mutta alkaa levitä huhu löydöstä, jota kukaan ei osaa selittää. Kaivoksen syvyyksistä on paljastunut outo vieras esine. Kukaan ei voi sanoa, mikä se on tai mistä se koostuu. Lars Ruudin tiimin yhteishenki joutuu koetukselle, kun ilmenee erilaisia näkemyksiä siitä, kuinka tuntemattoman kohteen kanssa tulisi toimia.

Ruotsin SVT:n ja YLE:n yhteistuotantona toteutettava sarja saa ensi-iltansa molemmissa maissa syksyllä 2020. Suomessa sarjan tuotannosta vastaa Moskito Television Oy.

– Työryhmä on pääasiassa suomalainen ja yhteistyö naapurimaiden välillä on sujunut tosi hyvin. Kaikki ovat niin vaikuttuneita Aleksi Salmenperän alkuperäisideasta, että haluavat antaa kaikkensa sarjan eteen, tuottaja Hanna Vuorinen Moskito Television Oy:stä kertoo.

Jaana Salo

Kuva: Alvi Pakarinen / SVT

Kuvassa naispääosaa esittävä Vera Vitali ja norjalaisnäyttelijä Aksel Hennie.

 

Lue lisää aiheesta:

SVT julkaisi sarjan roolitukset (4.1.2019)

Ruotasen kaupasta Bar Ground Zero – sarjan kuvaukset vauhdissa (29.11.2018)

Tv-sarjan avustajapestit kiinnostavat (7.11.2018)

Nyt on Pyhäjärvisille tarjolla tilaisuus päästä telkkariin (31.10.2018)

Pyhäjärvellä aletaan kuvata tv-sarjaa (19.10.2018)