Gloria -kuoron konsertti oli yleisömenestys

Loppiaisillan päätteeksi Pyhäjärvellä saatiin nauttia korkeatasoisesta kuoromusiikista, kun vieraaksemme saapui Karjalan tasavallan kehittämisinstituutin akateeminen Gloria -naiskuoro kaukaa Petroskoista saakka. Pyhän Annan kirkossa pidetty konsertti päätti Gloria -kuoron Pohjois-Pohjanmaan kiertuematkan.

– Olemme odottaneet teitä hartaasti. Tervetuloa Pyhäjärvelle Albina ja Gloria –kuoro, Asko Kauranen lausui tervehdyssanat kuorolle ja esitteli sen.

Kuoroa johtaa Albina Huzina, joka on valmistunut akateemisen kuoron kapellimestariksi Petroskoin valtiollisesta konservatoriosta. Muina vaikuttajina kuorossa ovat Albinan äiti Natalja Huzina, joka on Petroskoin valtiollisen konservatorion dosentti. Taisija Pankratova ja Natalia Baronova toimivat Gloria -naiskuoron konserttimestareina.

Albina Huzina esitti illan aluksi neljän laulun sooloesityksen, jonka jälkeen ohjelmistossa kuultiin tuttuja joululaulu sävelmiä, venäläistä kansanmusiikkia, Schubertin sävellyksiä ja muita länsimaisten säveltäjien teoksia. Glorian ohjelmistossa on myös jazz- ja blues-vaikutteita.

Meiltä kuorolaisten matka jatkui takaisin kotiin Petroskoihin, mutta ennen lähtöään Albina ja Natalja ehtivät kertoa terveisensä Pyhäjärven Sanomien lukijoille.

– On todella mukava nähdä, että Pyhäjärvellä on näin paljon ihmisiä, jotka pitävät klassisesta musiikista. Ilo näkyy yleisön kasvoista, kun he nauttivat musiikista. Meille artisteille on todella tärkeää, että tekniikka toimii. Täällä Pyhäjärvellä yhteistyö toimi loistavasti ja vastaanotto oli todella lämmin. Haluan toivottaa pyhäjärvisille oikein hyvää uutta vuotta ja paljon mielenkiintoisia tapahtumia kuluvalle vuodelle, Albina Huzina kiitteli.

– Oli iso ilo olla täällä teidän kanssanne. Otitte meidät niin lämpimästi vastaan ja oli todella mukavaa nähdä vanhoja ystäviä. Hyvää uutta vuotta, Natalja Huzina toivotti.

Konsertti toteutettiin yhteistyössä Pyhäjärven kaupungin, kulttuuritoimen ja Pyhäjärven seurakunnan kanssa. Yhteyshenkilönä kuoron vierailun toteuttamisessa toimi Asko Kauranen, josta hän sai erityiskiitokset Natalja Huzinalta konsertin päätteeksi. Kaupunki lahjoitti kuorolaisille sydämelliset kiitoksensa onnistuneesta konsertista sydänsuklaarasioiden muodossa. Tulkkauksesta vastasi Irina Trifonova.

Tuija Kartimo