Malttia liikenteeseen – turvallisesti perille

Oulun poliisilaitos valvoo näkyvästi joulun ajan liikennettä ja toivoo kaikilta malttia matkantekoon. Valvontaa kohdistetaan ennakkoon arvioidusti ruuhkaisimmille tieosuuksille. Valvontaa tekevät sekä poliisipartiot että liikkuva automaattivalvontakalusto.

Menoliikenne alkaa perinteisesti vilkastumaan jo perjantaina 21.12. iltapäivästä ja jatkuu pidemmälle iltaan.

– Ruuhkaisimmat tieosuudet Oulun poliisilaitoksen alueella ovat VT 4, VT5 ja VT 20. Kokemukseen perustuen arvioimme menoliikenteen olevan kaikkein vilkkaimmillaan perjantaina 21.12. puolelta päivin myöhään iltaan saakka ja paluuliikenteen puolestaan tapaninpäivästä eteenpäin. Ajomatkaan kannattaa varata riittävästi aikaa ja joulumieltä mukaan, jotta kaikilla on turvallista tien päällä, kertoo komisario Pasi Rissanen.

Autoilijoiden on hyvä huomioida, että sää- ja keliolosuhteet voivat vaihdella suuresti maan eri osissa. Jotta matkanteko sujuisi hyvin, riittävän matka-ajan lisäksi, on syytä pitää ajonopeudet nopeusrajoitusten ja olosuhteiden mukaisina ja edellä ajavaan riittävä etäisyys. Suositeltavaa on ajaa liikennevirran mukana ja välttää tarpeettomia ohituksia.

Matkalle lähdettäessä on hyvä varmistaa vielä, että seuraavat asiat ovat kunnossa: kuljettaja on kokenut ja raitis, kaikilla matkustajilla on turvavyöt tai turvalaitteet ovat käytössä, auton rengaspaineet on tarkastettu, ajovalot ovat kunnossa, pissapojassa löytyy nestettä, polttoainetta on riittävästi ja että auto on kuormattu oikein.

Malttia ja tarkkaavaisuutta vaaditaan myös jouluostoksia tekeviltä. Ostoskeskusten ja kauppojen parkkipaikoilla on joulun alla usein ruuhkaista ja peltikolhuiltakaan ei valitettavasti säästytä. Tässäkin auttaa tarkkavaisuus. Kannattaa huomioida, että lähimmät parkkipaikat ovat usein halutuimmat ja siten ruuhkaisimmat. Vähän kauempaa valittu pysäköintipaikka voi säästää peltikolhulta.

– Turvallista matkaa ja hyvää joulua kaikille teille, Oulun poliisilaitokselta toivotetaan.