Lupa kuusenhakuun soittamalla

Monessa perheessä joulukuusen hakeminen on tärkeä jouluperinne. Vaikka metsää ei sattuisi omistamaan, ei tarvitse luopua traditiosta tai lähteä kuusivarkaisiin. Metsähallituksen kautta saa kätevästi kännykällä hankittua luvan kuusen hakemiseen Metsähallituksen hallinnassa olevasta talouskäytön piiriin kuuluvasta monikäyttömetsästä. Hyvän omantunnon voi lunastaa reilun viiden euron hinnalla ja samalla välttyy riskiltä saada sakkoja kuusivarkaudesta.

Kuusenhakuun sopivia metsiä löytyy retkikartta.fi -palvelun mukaan eri puolilta Pyhäjärveä. Sopivat metsät on merkitty palvelussa kartalle vaaleanvihreällä värillä. Osa monikäyttömetsistä on retkeilyalueita tai tutkimus- ja opetusmetsiä, joista kuusta ei saa hakea. Pyhäjärvellä tutkimus- ja opetusmetsää on ainakin Parkonlammen suunnalla. Se on merkitty kartalle ristikkona. Retkeilyalueet näkyvät kartalla harmaanvihreänä, mutta sellaisia ei palvelu Pyhäjärven kartalle näyttäisi osoittavan.

Jaana Salo