Yrittäjiä palkittiin yhteistuumin

Vuoden 2018 pyhäjärviseksi yrittäjäksi valittiin Kirsti Törölä. Joni Hyvönen pokkasi Vuoden maaseutuyrittäjä -palkinnon. Tänä vuonna MTK ja Pyhäjärven yrittäjäyhdistys julkistivat palkinnot yhteisessä juhlassa.

 

Pyhäjärven yrittäjät sekä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK järjestivät yhteisen jouluruokailun perjantaina Marjoniemessä. Ruokailun ohella tilaisuudessa palkittiin vuoden yrittäjä sekä vuoden maaseutuyrittäjä.

Vuoden yrittäjä -tittelillä palkittiin Vaateliike Kirstin perustaja ja omistaja Kirsti Törölä.

– Kirsti on aktiivinen eri järjestöissä. Hän on monella puolella vaikuttamassa. Teet työtä sydämellä ja persoonalla, perusteli Pyhäjärven yrittäjien puheenjohtaja Virpi Jaatinen valintaa.   

Vuodesta 2002 yrittäjänä toiminut Kirsti oli otettu palkinnosta.

– Ihan mieletön juttu. Syksy on ollut hiljainen, mutta tämä antaa uskoa tulevaisuuteen ja tietää, että jotain on tehnyt oikein. Perheen tuki on totta kai tärkeä, kiitteli vuoden yrittäjä.

Kuusenmäen Piilolan luomutilan Joni Hyvönen ansaitsi toimistaan Vuoden maaseutuyrittäjän -tittelin.

Palkitsemisperusteissa korostettiin, kuinka Joni on kehittänyt määrätietoisesti tilaa ja sen toimintaa. Keskeisimmät ansaitsemismuodot Hyvöselle ovat urakointi ja Ylämaan lihakarja.

Vuonna 2010 yrittäjänä tilalla aloittaneella Jonilla on Piilolan tilalla 20 emolehmää sekä yksi sonni.

Tulevaisuudessa Hyvösen on tarkoitus lisätä eläinten määrää luonnollisin keinoin.

Karjanpidon lisäksi vuoden maatalousyrittäjä nostaa turvetta.   

– Maaseudulla pienistä puroista tulee elanto. Maatalous on Pyhäjärven keskeisimpiä aloja, korostettiin puheessa ratkaisua palkita Joni Hyvönen.   

Ossi Savolainen