Asematiellä palaa

(Uutista on päivitetty 17.11. klo 19.30 ja 21.47.)

Asematiellä Pyhäsalmen keskustassa ovat parhaillaan (lauantaina iltakuuden jälkeen) sammutustyöt käynnissä. Tuli on saanut alaympyrän luona sijaitsevan rakennuksen pahasti valtaansa. Viime vuosina vähemmällä käytöllä olleessa rakennuksessa on aikaisemmin toiminut muun muassa taidekehystämö.

Päivitys: Lauantai-iltana kello 19.20 tulleen pelastuslaitoksen mediatiedotteen mukaan hälytyksen tullessa (17.23) puurakenteisen rakennuksen yläkerta oli täyden palon vaiheessa. Kaksikerroksinen ja kellarillinen asuin- ja liikerakennus on ollut vajaakäytössä. Alkutietojen mukaan rakennuksessa ei ollut ihmisiä.

Pelastuslaitoksen yksiköt rajaavat paloa ja suojaavat autotallia ja hotellia vieressä. Voimakas tuuli ja palosta lähtevät kipinät uhkaavat levittää paloa. Palava rakennus tulee tuhoutumaan kokonaan. Tällä hetkellä ei ole tietoa henkilövahingoista.

Päivitys: Kello 21.37 saapuneessa tiedotteessa pelastuslaitoksen päivystävä palomestari kertoo, että sammutustyöt ovat edenneet jälkisammutusvaiheeseen. Rakennuksen ensimmäinen ja toinen kerros ovat suurelta osin romahtaneet ja ulkoseinät kaatuneet osittain katualueelle. Rakennuksen kellarikerrokseen ei ole voitu vielä mennä sortumisvaaran vuoksi.

Raju palo uhkasi myös viereistä Hotelli Pyhäsalmea, joka evakuoitiin heti palon alkuvaiheessa.

Palaneessa rakennuksessa oli syttymishetkellä useita henkilöitä, jotka olivat poistuneet tilanteen alkuvaiheessa. Tällä hetkellä oletus on, että rakennukseen ei jäänyt ketään sisälle. Asiasta saadaan varmuus raivaustöiden yhteydessä.

Rakennuksen koneellinen raivaus pyritään aloittamaan sunnuntaipäivän aikana. Palon syttymissyytä ja palon alkuvaiheen tapahtumia selvittää poliisi.

Lue lisää:

 

http://www.pyhajarvensanomat.fi/sivut/poliisi-epailee-asematien-paloa-tahallaan-sytytetyksi