TV-sarjan avustajapestit kiinnostavat

Ensi talvena kuvattavan televisiosarjan taustahenkilöiksi on tulijoita Pyhäjärvellä. Viime keskiviikkona jäähallissa pidettyyn infotilaisuuteen kertyi väkeä tungokseen asti. Kiinnostuneita oli naapurikunnistakin.

Pyhäjärvellä aiotaan kuvata osia ruotsalais-suomalaisesta televisiosarjasta The White Wall (Valkoinen seinä, muuri) talvella ja mukaan kuulutettiin vapaaehtoisia taustahenkilöiksi. Taustaesiintyjiä tarvitaan esimerkiksi väkijoukkoihin, kadulla kävelemään, baariin asiakkaiksi, sairaalaan potilaiksi. Käyttöä on eri-ikäisille, erikokoisille, mies- ja naispuolisille.

Sarjan kohtauksia on tarkoitus kuvata sekä päiväsaikaan että aamulla ja illalla, myös lauantaisin, joten töissä käyvätkin voivat hakeutua avustajiksi.

Sarjan kielenä on ruotsi. Pieniä puheroolejakin voi löytyä riikinruotsia osaaville avustajille.

Kahdeksanosaisen sarjan juonta ei paljasteta vielä, mutta ydinjätteiden kanssa ollaan tekemisissä keskiruotsalaisessa pikkukaupungissa. Pyhäsalmen kaivos saa esittää maanalaista ydinjäteluolaa. Maanalaisissa kuvauksissakin tarvitaan jonkin verran taustaväkeä. Kaivoksessa tietysti noudatetaan turvaohjeita.

Varsinaista palkkaa avustajan tehtävistä ei makseta, mutta korvaukseksi vapaaehtoiset saavat 20 euroa päivältä tai elokuvalippuja. Jos kuvaukset kestävät koko päivän, saa ruoan. Lyhyemmissä kuvaussessioissa vapaaehtoisille tarjotaan kahvia ja pikkupurtavaa.

Pyhäjärvellä kuvausten on tarkoitus alkaa tammikuussa. Sarjan teko alkaa pääkaupunkiseudulla jo tänä syksynä. Ensin kuvataan studiossa sisäkohtauksia. Lisäksi tv-sarjaa kuvataan myös Iisalmessa, jossa tehdään ainakin sairaalakohtauksia.

Taustahenkilöksi voi hakea vieläkin, niin kauan kuin tuotanto kestää.

Kirsi Haapea

 

 

Lue lisää aiheesta:

Juonipaljastuksia: The White Wall -sarjassa on luvassa jännitystä, draamaa, scifiä ja romantiikkaa (9.1.2019)

SVT julkaisi sarjan roolitukset (4.1.2019)

Ruotasen kaupasta Bar Ground Zero – sarjan kuvaukset vauhdissa (29.11.2018)

Nyt on Pyhäjärvisille tarjolla tilaisuus päästä telkkariin (31.10.2018)

Pyhäjärvellä aletaan kuvata tv-sarjaa (19.10.2018)