Kirjaston muutto alkoi

Pyhäjärven kirjaston muutto teollisuusalueelle entisiin ammattikoulun tiloihin alkoi maanantaina. Perjantaina kirjasto oli viimeistä päivää auki.

Ekaluokkalainen Jimi Kekäläinen lainasi ison pinon kirjoja vähän ennen sulkemisaikaa. Pikkusisko oli kotona muistuttanut, että kirjasto menee kiinni pitkäksi aikaa.

– Luen melkein joka päivä kirjoja ja välillä luen Aku Ankkaa, Jimi kertoi.

Äidiltä hän kyseli, että käyhän se kirjastoauto varmasti joka toinen viikko Rannankylän koululla. Onneksi se käy.

Kotiin lähti muun muassa erilaisia rakentelukirjoja ja joulukirjoja.

Kirjaston viimeiset lainauspäivät olivat vilkkaita. Perjantaina ylittyi 800 lainaa. Normipäivänä lainoja kertyy 300-400. Laina-aikaa on tammikuun alkuun asti.

Väistötiloissa kirjasto avaa viimeistään tammikuussa. Tilat ovat hiukan pienemmät kuin entinen kirjasto, entisiä luokkahuoneita.

– Kirjaston muutto on massiivinen operaatio, kirjastotoimenjohtaja Kirsi Nahkanen sanoo. Marraskuun lopulla tiedämme enemmän tulevaisuudesta, siitä milloin avataan ja miten esimerkiksi kouluyhteistyö järjestetään.

Kirjaston lehdistä osa tulee luettavaksi yYläympyrän tuvalle ainakin muuton ajaksi. Sinne menevät aamukannossa olevat lehdet sekä osa aikakauslehdistä.

Kirjastoauto pysäköi tiistaisin ja torstaisin hetkeksi Keskuskoulun pihalle. Auton aikatauluja ei voi kesken vuotta rukata enempää.

Kirsi Haapea