Ensimmäiset yrittäjät Vau!Hausiin lokakuun alussa

Modernina ja innovatiivisena työympäristönä tunnettu Vau!Haus on avannut ovensa Pyhäsalmella Kauppakeskus Woltissa.

– Vielä ei ole yhtään sopimusta allekirjoitettu, mutta neuvottelut ovat käynnissä, Nihakin Kärsämäen ja Pyhäjärven yrityspalvelupäällikkö Arto Junno kommentoi.

Hän uskoo, että ensimmäiset yritykset muuttavat Vau!Hausin  tiloihin jo lokakuun alussa.

– Neljä yritystä on tähän tilaan maksimi. Teemme aluksi yritysten kanssa kuuden kuukauden sopimukset. Jos halukkaita yrityksiä on enemmän, niin ei tule jonoa, perusteli sopimuksien pituutta Pyhäjärven Vau!Hausista vastaava Junno.

Arto Junno ei ymmärrettävistä syistä voinut vielä paljastaa, mitä yrityksiä tiloihin on muuttamassa, mutta ne ovat joka tapauksessa ”kotikonttorista käsin toimivia”.

Nivalassa avattiin ensimmäinen Vau!Haus -yhteistyötila huhtikuussa. Tällä hetkellä Nivalan tilat ovat täynnä. Tiloissa on toiminut nyt neljä yritystä.

– Tämä on toinen sisustettu tila. Pyhäjärven Vau!Hausin tilassa on monistettu sisustus, mutta tilat ovat isommat kuin Nivalassa, avasi Junno tilojen yhteneväisyyttä.

Myös Pyhäjärven toimipisteestä löytyy erillinen huone, jossa yrittäjät voivat järjestää asiakastapaamisia suljettujen ovien takana. Arto Junno suositteleekin tiloja esimerkiksi kasvua tavoitteleville yrityksille.

– Jos on asiakasliikennettä, ja konttori on makuuhuoneessa, niin tämä tuo virallisuutta. Jos yritys kasvaa, niin sen jälkeen voi hankkia pysyvämmät tilat.

Yhteistyöskentelytilojen ohella Nihak tarjoaa Vau!Haus-tiloissa myös ilmaista apua yrityksille ja niitä suunnitteleville.

– Pyrimme, että paikalla on tarvittaessa asiantuntija. Annamme apua uuden toiminnan neuvomisessa ja yritystoiminnan kehittämisessä ja kasvamisessa, listasi Junno neuvonnan osa-alueita.

Vau!Hausin uusiin tiloihin ovat tervetulleita kaikki yrittäjät. Pyhäjärven toimipisteestä vastaa Nihakin Pyhäjärven ja Kärsämäen yrityspalvelupäällikkö Arto Junno.

Arto Junno on osittain uusi tuttavuus pyhäjärvisessä yritysmaailmassa. Hän aloitti työnsä Nihakin yrityspalvelupäällikkönä syyskuun alussa.

Aiemmin projektia johtanut Tuomas Anttila jatkaa Vau!Haus-prosessin vetäjänä, mutta Junno vastaa Kärsämäen ja Pyhäjärven toimipisteistä.

– Tunnen osan yrittäjistä ja osa tietää minut jo entuudestaan. Olen työskennellyt alueella jo vuodesta 2005. Yritysneuvonnassa toimin nyt neljättä vuotta.   

Kärsämäellä asuva Arto Junno on koulutukseltaan mekaanisen puunjalostuksen insinööri. Lisäksi taskusta löytyy myös kaupallisen alan tutkinto.

– Pyhäjärvellä on positiivinen palvelurakenne ja erikoisliikkeitä. Metalli- ja puuteollisuuden ohella vahvana alana täällä on kaivannaisteollisuus. Osaamista löytyy, ja haluammekin olla apuna, että löytävät uusia asiakkaita.   

Vau!Haus on saanut paikallisilta yrittäjiltä positiivisen vastaanoton.

– Tervetuloa yrityksiä suunnittelevat ja jo toimivat yritykset, lähetti Arto Junno lopuksi terveisensä lukijoille.

Ossi Savolainen