Kyläluutia kaipaillaan takaisin

Viime vuonna vanhustenviikolla Lähdetien päivätoiminnasta laskettiin kiertoon viisi kyläluutaa. Nyt niitä kaipaillaan takaisin kertomaan reissuistaan.

 

– Viime vuonna vanhustenviikolla laitoimme liikkeelle yhden pienen kyläluudan päivässä. Luutien oli tarkoitus palautua meille takaisin tällä viikolla, viikolla 40, mutta vielä yhtään luutaa ei ole palautunut, harmittelee päivätoiminnanohjaaja Marja Niemelä.

 

Pieniä luutia odottelemaan jäi Lähdetielle ikäihmisten päivätoiminnan tiloihin emäluuta. Myös sitä on saanut ottaa mukaansa kyläreissuille, vihkoon on kirjattu käynti ainakin Reisjärven päivätoiminnassa.

 

Pikkuluutia lähti liikkeelle viime syksyn vanhustenviikolla ikäihmisten päivätoiminnasta Lähdetieltä ainakin Pyhäjärven Sanomiin, Salmen koulusta päivätoiminnassa vierailleelle seiskaluokalle, Köpsinrinteen palvelukeskukseen ja Pyhäjärven seurakunnalle.

 

Huhujen mukaan luudista ainakin osa on karannut Pyhäjärven ulkopuolelle, ainakin Kiuruvedelle ja Haapajärvelle.

 

– Luudissa on mukana yhteystiedot. Mikäli luuta on lähtenyt kauemmaksikin reissaamaan ja lähiaikoina ei täälläpäin käyntiä ole, niin toivoisin että meille kuitenkin soitettaisiin ja kerrottaisiin, missä luuta on nyt ja missä se on vieraillut, Niemelä toivoo.

– Luudat saavat jatkaa kiertoaan, mutta jos ei itse arvelee, ettei luutaa tule laitettua eteenpäin kiertoon niin sen voi palauttaa meille tai edes soittaa niin mietitään mitä tehdään. Toivottavasti saisimme nyt edes yhden luudan takaisin tänne.

Päivätoimintaan voi myös soittaa ja kertoa, jos kyläluuta on matkansa aikana vieraillut sinun luonasi.

 

Mirka Kauranen

 

Päivätoiminnanohjaaja Marja Niemelä (vas.), Terttu Junttila, Pirkko Lehtomäki, Pirkko Halkosalmi ja Anja Korpimäki esittelevät emäluutaa, joka kaipaa luokseen palautettaviksi pieniä reissuluutia.