PyhäkäsRokki ja Järvifestarit yhdistävät voimansa: Tavoitteena rikastaa paikkakuntaa tapahtumilla

Kaksi kertaa järjestetty PyhäkäsRokki ja viime vuonna lanseerattu Järvifestarit aloittavat yhteistyön. Pyhäjärven Sanomien PyhäkäsRokki etsi sopivaa paikkaa festareille Pohdin talon tilalle ja Pub Lyhdyn yrittäjien järjestämä Järvifestarit yhteistyökumppania.

– Tapahtumien yhteistyöstä on molemminpuolinen hyöty. Järvifestarit-nimestä luovutaan ja PyhäkäsRokin nimellä mennään, Niko Pirttisalo Pub Lyhdystä täsmentää.

Ensi kesäksi on siis luvassa festarimeininkiä Pyhäjärvelle. Keväällä tapahtumia on vähemmän, joten kevään tapahtumastakaan ei haluttu kokonaan luopua.

– Maaliskuun toisen päivän etkoilla taitellaan talven selkää ja siivitellään kohti kesälaitumia. Varsinainen PyhäkäsRokki järjestetään ulkoilmafestarina 29. kesäkuuta, Pyhäjärven Sanomien päätoimittaja Mirka Kauranen kertoo.

Etkot järjestetään Pub Lyhdyssä. Kesän festareiden paikka on vielä avoin ja riippuu muun muassa esiintyjistä ja tapahtuman laajuudesta.

– Sponsoreista riippuu mitä esiintyjiä saadaan. Pääesiintyjä on jo alustavasti varattu, mutta tapahtumaa laajennetaan, jos resursseja saadaan kasaan enemmän, Niko valottaa.

– Yhteistyökumppaneita ja sponsoreita haetaan parhaillaan. Meihin voi olla rohkeasti yhteydessä, jos haluaa olla tukemassa sitä että Pyhäjärvellä tapahtuu. Tavoitteena ei ole tahkoa voittoa vaan monipuolistaa Pyhäjärven tapahtumatarjontaa, Mirka kuvailee.

Molemmat tapahtumat on suunnattu täysi-ikäisille. Kokemusten perusteella tarkemmin rajatulle kohderyhmälle suunnattu tapahtuma tavoittaa paremmin, kuin kaikenikäisille avoin.

– Vaikka nimi on PyhäkäsRokki, genreä ei ole rajattu pelkästään rokkiin, niin pääesiintyjien kuin bändikisaajienkaan osalta. Toivottavasti tapahtuma saa eri-ikäiset aikuiset liikkeelle, Kauranen toteaa.

Tämän kevään PyhäkäsRokin bändikisa oli suosittu. Siihen haki yli 50 bändiä ympäri Suomen. Yleisöäänestykseen netissä osallistui lähes 400 äänestäjää. Bändikisa saa taas jatkoa. Bändien haku kisaan avautuu lokakuun aikana.

– Etkoilla julkistetaan neljä finalistia ja yleisöäänestys viidennestä finalistista starttaa. Etkoilla esiintyy myös viimekertainen rokkivoittaja, The Backstabbers. Kesän festareilla nähdään bändikisafinalistien lisäksi yksi tai useampi nimekkäämpi artisti, Kauranen kertoo.

Jaana Salo