Digipyhis auttaa jos digitaidot ovat hukassa

Kirjastossa käynnistyi 3.9. Mediataidot haltuun -hanke. Hankkeessa tarjotaan digineuvontaa ja mobiililaitteiden käyttöopastusta aikuisväestölle.

Palveluiden digitaalisuus on jo arkipäivää. Myös kirjastojen tarjoamat sisällöt digitalisoituvat ja digitaalisen kulttuuriperinnön tarjonta lisääntyy koko ajan. Näin ihmisten osallisuus yhteiskuntaan ja pääsy kulttuurin monipuolisille lähteille on mahdollista. Moni jää kuitenkin ulkopuolelle digi- ja mediaosaamattomuuden takia. Siksipä Haapajärven ja Pyhäjärven kirjastojen yhteinen Mediataidot haltuun -hanke etsii Haapajärven ja Pyhäjärven kuntien alueelta digitaitojen opastuksen äärelle sitä tarvitsevia ja haluavia ihmisiä.

Hankkeeseen kuuluvat Pyhäjärvellä Digipyhis-nimellä kulkevat opastushetket. Niissä opastetaan aikuisväestöä tablet-tietokoneen käytön alkeisiin. Osallistumisen kynnys on matala, sillä lähtötaso on nolla. Osallistuja ei siis tarvitse aikaisempaa kokemusta älylaitteen käytöstä, eikä myöskään omaa laitetta, sillä opastuksessa käytetään sitä varten hankittuja iPad tabletteja. Opastuksen jälkeen on sitten helpompi miettiä oman laitteen hankintaa.

Opastus tapahtuu pienryhmissä, jotka kokoontuvat lokakuun aikana kirjastolla. Kukin ryhmä tulee kokoontumaan 4 – 6 kertaa. Opastajana toimii Anita Rivander, jolle mukaan haluavat voivat ilmoittautua. Lisätietoa voi kysellä kirjastosta.