Mielipide: Kiitokset Kivisille

Kävin Pyhäjärvellä koulua 60–70 -luvun taitteessa. Opettajina olivat muun muassa Jalo Kivinen ja hänen vaimonsa Sirkka.

Nykyään, kun koulumaailmasta ja opettajista puhutaan milloin mitäkin, niin haluaisin sanoa, että tämä opettajapariskunta oli jo silloin aikaansa edellä opetusmetodeissa. Miten persoonallisia ja sydämellisiä ihmisiä!

En ole koskaan viihtynyt koulussa, mutta näiden kahden opettajan ansiosta jaksoin ”kahlata” kansalaiskoulun läpi. Vaikka en mitään erityiskohtelua heiltä saanutkaan, mutta he suhtautuivat kaikkiin tasapuolisesti, ja olivat aina iloisia ja ymmärtäväisiä.

Heidän ammattitaitonsa ei kalpenisi nykyajan opettajien rinnalla. Olen jo eläkkeellä työelämästä, mutta vieläkin muistan lämmöllä näitä kahta opettajaa, jollaisia soisi nykyäänkin olevan enemmän.

Pirjo Koivula