Pyhäjärven Eläkeläiset ry täytti 45 vuotta

Pyhäjärven Eläkeläiset ry vietti viime lauantaina 45-vuotisjuhliaan Pyhäsalmen Suurlavalla. Juhlan ohjelmistoon kuului niin laulua, tanssia kuin puheitakin.

– Hyvät kutsuvieraat ja juhlayleisö. Olemme kutsuneet teidät viettämään meidän 45-vuotissyntymäpäiväämme, lausui Pyhäjärven Eläkeläisten puheenjohtaja Armas Niemi.

– Toivomme, että meidän, niin monen ikänsä täällä asuneen, elämänilo paranisi ja vanhuus omine vaivoineen hoituisi kotipitäjässä kohtuullisin kustannuksin. Häipyisi se pelko että koko kylä kylmenee ja viimeinen lähtijä sammuttaa valot, Niemi puhui.

Avauspuheen jälkeen lavalle nousi yhdistyksen oma kuoro, joka esitti muun muassa kappaleen Pyhäjärvivalssi. Yleisö kuunteli hiljaa ja palkitsi kuoron isoin aplodein.

Musiikkiesitystä seurasi vt. kaupunginjohtaja Henrik Kiviniemen tuoma kaupungin tervehdys.

– Me Pyhäjärven kaupungilla ajattelemme, että elinvoimainen yhdistystoiminta näkyy aktiivisena tekemisenä – Pyhäjärven Eläkeläisten kohdalla tämä tulee hienosti esille, kiitteli Kiviniemi.

– Eläkeläisjärjestön rooli on paljon kokoaan suurempi. Yhdistys on tärkeä sosiaalinen tekijä paikkakunnallamme. Pyrimme tekemään järjestöjen kanssa yhteistyötä hyvinvoinnin eteen. Pohdimme, miten Pyhäjärvellä saadaan taattua hyvä elämä.

Kiviniemen mielestä yhteistyö Pyhäjärven Eläkeläisten ry:n kanssa on erittäin toimivaa.

– Yhteydenpito on kanssanne todella helppoa. Yhdistyksenne merkitys ilmenee kadulla ihmisten puheissa. Monipuolisella kerhotoiminnalla on painoarvoa. Toimintaanne ei aliarvioida vaan se on yhteisesti tunnustettu.

Terveisensä paikallaolijoille toi myös Eläkeläiset ry:n puheenjohtaja Martti Korhonen. Korhonen vaati, että perusturvan indeksijäädytykset on  purettava.

– Indeksikorotusten jäädyttäminen ja hallituksen viime vuonna toteuttama kansaneläkeindeksin leikkaus ovat äärimmäisen epäoikeudenmukaisia ja lisänneet vanhusten köyhyyttä, Korhonen totesi.

– Pelkät puheet eivät nyt kuitenkaan auta vaan koko hallituksen on löydettävä sosiaalinen omatuntonsa. Pienituloisimpien eläkeläisten kyykyttäminen saa riittää, hän jyrähti.

Kiviniemeä ja Korhosta muistettiin tapahtumassa Armas Niemen tekemillä pokasahoilla.

Joonas Kärkkäinen