Emolahti Meeting veti väkeä

Emolahdessa riitti lauantaina nähtävää, kun Emolahti Meeting kokosi autokansan yhteen jälleen kerran. Monipuolinen rompetori, Mannerheimin lastensuojeluliiton kanssa järjestetty lasten päivätapahtuma ja rokintäyteiset iltabileet pitivät huolen, että tekemistä riitti autojen ihailun lisäksikin.

 

– Väsynyt, mutta onnellinen, kuvailee Pyhäsalmen kaivoksen moottorikerhon Risto Mäkeläinen tuntemuksiaan maanantaina. Kaivoksen moottorikerhon ja Rigidheads MC Northin järjestämä kaksipäiväinen Emolahti Meeting onnistui Mäkeläisen mukaan erittäin mallikkaasti.

– Kaikki meni putkeen. Paikallaolijat tykkäsivät tapahtumasta, joten meille järjestäjillekin jäi hyvä fiilis. Olemme jo nyt pohtineet, mitä kaikkea voisimme toteuttaa ensi vuonna.

Kokkolalainen Fredrik Hongell kiertää rompetoreja vanhojen mopojen kanssa. – Kotona minulta löytyy yli 300 vanhaa mopoa, kertoo 38 vuotta kaksipyöräisiä kerännyt

Tänä vuonna Meetingin tavoitteena oli tuhat kävijää. Mäkeläisen mukaan tavoite saavutettiin.

– Ainakin pääsimme hyvin lähelle tavoitetta, jos tuhat ei mennytkään rikki. Tarkkoja kävijämäärijä meillä ei ole, sillä autokunnat, ilmaiseksi päässeet lapset ja rompetorin myyjät eivät ole laskennassa mukana. Heidät laskettuna kävijämäärä voi nousta vaikka yli tuhanteen – kuka tietää.

Kävijöitä oli tällä kertaa niin paljon, että parkkipaikoista meinasi tulla pulaa.

– Tulevaisuuden kannalta olisi hienoa, että aluetta saisi isommaksi. Tapahtuman kasvaessa edessä on väistämättä tilaongelma, pohtii Mäkeläinen.

Mäkeläinen oli tyytyväinen  Emolahti Meetingin monipuolisuuteen – jokaiselle löytyi jotain. Rompetorin valikoima ulottui kirjojen ja mopon osien lisäksi kelloihin ja paitoihin. Lasten päivätapahtumassa nähtiin muun muassa taikurishow ja poni. Meeting huipentui iltabileisiin, joissa iisalmelainen Toivo Susi #74100 ja Pyhäkäsrokista tuttu The Backstabbers rokkasivat yöhön asti.

Tämänvuotisen Pyhäkäsrokin bändikisan voiton myötä The Backstabbers sai keikan Emolahti meetingiin. Yhtye ei soita encoreita, mutta lauantain hyvä meininki sai rokkikukot luopumaan periaatteestaan.

Meetingissä jaettiin myös palkintoja. Parhaasta autosta palkittiin joensuulainen Jani, moposta pyhäjokinen Janne. Longest Run -palkinto meni Riihimäeltä asti saapuneelle Markulle. Myös tapahtumassa mukana ollut Vintage VW Garage -autoyhdistys sai tunnustusta.

– Kiitos volkkariväelle! He järjestivät kisailuja tapahtuman aikana ja mainostivat Meetingiä. VW Garage oli tärkeä osa kokonaisuutta, kiittelee Mäkeläinen.

Joonas Kärkkäinen